Ultima actualizare: ieri, 20:12
Locale

VIDEO. Casele din Țara Oașului, prea scumpe pentru a fi vândute, dar magnet pentru turiști

Casele impunătoare din Țara Oașului, zonă vestită și pentru imobilele construite de românii plecați peste hotare, sunt scoase rând pe rând la vânzare, doar că prețurile de ordinul sutelor de mii de euro îi țin la distanță pe cumpărători, titrează Știrile ProTv.

Locuințele uriașe sunt greu de întreținut, mai ales când proprietarii locuiesc, de fapt, în străinătate și ajung rar acasă. Cum nici bătrâni să aibă grijă de ele nu mai sunt, proprietarii au încercat să le vândă. Doar că piața cere altceva. Casele care au și nouă camere sunt prea mari și prea scumpe. Prețurile variază între 100 și 300 de mii de euro. Cele mai scumpe au inclusiv piscină.

Casele ferecate ale oșenilor au devenit în schimb curiozități turistice. Împodobite cu statui și coloane îi lasă pe străini muți de uimire.

,,Asta seamănă cu Sagrada Familia. Nu este exploatat potențialul turistic. Lipsește creativitatea”, spune un turist din Barcelona. Un alt turist, din Arad, spune că “nu mai există în România. Nu găsești două case la fel. E trist că nu sunt locuite.”

În ultima vreme localnicii au fost ceva mai precauți și n-au mai contruit intens. Potrivit autorităților locale, oamenii n-au mai cumpărat terenuri așa că au fost eliberate mai puține autorizațîi de construcție, atât în Certeze, cât și în localitățile învecinate.


Sursa: Știrile ProTv

Pearl Beauty Center

15 comentarii

 1. Nae Răspunde

  Cui naibii ii trebuie panaramele alea de constructii haotice lipsite de …de orice, grandomanie de inculti.

  • radical2 Răspunde

   Pe langa asta sunt si departe de oras. Nu ai un spital aproape, pana vine ambulanta poti crapa, nu ai un supermarket aproape. CU agricultura nu prea se mai ocupa lumea si nici alte locuri de munca nu gasesti in zona. Practic stai ca la sat. De ce ar investii cineva multi bani in asa ceva cand nu iti ofera nicio utilitate?Chiar nu inteleg decizia alora ce au construit. Mi se pare lipsit de rationament. Dar in fine …unde nu-i nici Dumnezeu nu cere:))

  • Fasz Răspunde

   Cine s-ar muta acolo? Singurii care ar cumpăra ar fi chinezii, acolo trebuie dat anunț

  • alice Răspunde

   3.Fete pentru sex în orașul tău – only4you.site

 2. Herbert Răspunde

  Megalomania ceaușistă mai e în vigoare la opincari…….

 3. Târnăcop Răspunde

  Mai faceți cate un etaj și se vor vinde pe loc!!!

 4. dia Răspunde

  Unele arata ok ..doar ca sunt imense, nu s-au gandit ca astea trebuie intretinute si incalzite? E pustiu locul, n-as locui acolo.Au investit bani aiurea.

 5. Astor Răspunde

  Cel mai bogat sat din Europa. :)) Sloganul anilor 90.
  Case fara autorizatii. Fara utilitati. Nereglementate.
  Plansee de beton 20 mp, pe 2-3 nivele, fara grinzi si centuri.
  Auzi la ei 300 mii euro. Daca-l cumperi cu 70 mii, deja esti in pierdere.
  Apropo , e adevarat ca locuiesc in spate in cocină , sau sunt doar legende urbane?

  • 🤔🤔🤔 Răspunde

   Cine are bani sa incalzeasca ditamai cladirea? Si da, cam acolo stau dar asta numai cand sunt acasa. Ca in rest casa cam sta goala.
   In paranteza in Moiseni este o casa de 1500 mp! Chiar nu stiu la ce le trebuie. Colac peste pupaza totul este placat cu marmura ca sa fie sigur ca nu se incalzeste nici vara.
   Acum 10 ani asistam la o disutie intre doua dace libere. Zice una :”Ma ce nunta mare o fo’! Fata are tri casi iar fecioru’ patru!”. Probabil se muta zilnic, de aia le trebuiau 7 case.😱🤔🥴
   Is bani aruncati degeaba, degeaba au bani daca nu sunt dramuiti cum trebuie.

 6. Satmareanca Răspunde

  Absolut inutile !!!. Bani investiți aiurea !!!. Nici un rost !!!

  • Gheorghe Răspunde

   Pă una din aia cumpărai 3 apartamente în Cluj acum 7-10 ani iar amu stăteai ca boieru și numărat valuta lunar fără sa miști un deget.Da fala,fudulia și prostia merg mana în mana..Dacă le spui ca nui bine sa faci o astfel de megalomanie spun,,no da ce țâ ciuda ca n-ai tu?”Lasa-i ma sa se spetească lucrând ca nu pe mine ma doare.Lauda-i și lasa-i în plata Domnului.Oricum dacă s-ar dărâmă fiecare cărămida,beton ș.ă făcute din furat cam multe s-ar nărui sau ar sta înclinate.
   Asta-i plăcerea lui,lasa-l sa creadă ca nimè nu-i ca el.

 7. zz Răspunde

  E unul dintre cele mai absurde locuri din tara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.