PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Adrian Cozma, după alocările de bani către primari: Trebuie să-i ajuți pe cei care își fac treaba

Președintele PNL Satu Mare, Adrian Cozma, a vorbit, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, despre alocările de bani către primarii din județul Satu Mare, răspunzând astfel atacurilor venite din partea PSD Satu Mare. Cozma a declarat că prin aceste alocări de la Guvern au fost ajutați, în special, primarii care își fac treaba: ,,Un guvern liberal înseamnă să-i premiezi pe cei care sunt gospodari”.

,,Guvernul liberal susține primarii gospodari. Sa ne uităm un pic în județul Satu Mare care sunt localitățile bine gospodărite și cine conduce acele localități. Au fost obișnuiți, din păcate, primari care se bazau numai pe bani dați din pix de guvernele Ponta, Dăncilă și altele. Să vă dau un exemplu: În 2018, 30 decembrie, orașul Negrești-Oaș primea 7,8 milioane de lei. Noi nu susținem și nu mergem pe această idee, nu e în regulă, noi mergem pe prioritizarea investițiilor”, a declarat Adrian Cozma.

Adrian Cozma a dat exemplu comuna Socond, care, spune președintele PNL Satu Mare, până să vină primarul Nicolae Cornea, a fost ”într-o gaură neagră”.

,,Acei oameni din Socond merită să fie ajutați, să fie aduși la un nivel acceptabil. Este inacceptabil că în secolul 21 mai e posibil să vezi străzi cu noroi, să vezi condiții de acum 50 de ani. Într-un an, domnul primar a reușit să facă cât nu s-a făcut în patru ani. Să nu uităm de calamități, comuna Socond a fost lovită de calamități și sunt unele investiții care trebuie făcute și nu au intrat pe acea alocare care viza refacerea infrastructurii”, a spus Adrian Cozma, completat chiar de primarul din Socond: ,,Avem proiecte din PNDL 1 și PNDL 2 nefinalizate, așa să vă gândiți cum am preluat Socondul”, a declarat primarul Nicolae Cornea.

Edilul din Socond a mai spus că 90% din locuitorii comunei au toaleta în fundul curții.

La finalul conferinței de presă, referindu-se tot la situația din Socond, președintele PNL Satu Mare, Adrian Cozma, a spus că localitatea are nevoie de multe investiții: ,,Trebuie o mai mare atenție să aducem comunitățile la un nivel acceptabil, toate comunitățile. Nu se poate ca unii să fie umflați, iar alte comunități să fie lăsate tot jos, pentru că cineva nu a fost interesat”.


CITEȘTE ȘI: