PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Facebook a căzut luni seara la nivel mondial. Probleme și cu WhatsApp și Instagram

ACTUALIZARE 01:05, 5 octombrie – WhatsApp, Facebook și Instagram au început să funcționeze în România, în jurul orei 01:00.

ACTUALIZARE 21.30 – Problemele gigantului digital Facebook sugerează o eroare din interiorul companiei.

Problema site-ului Facebook sugerează că este vorba despre o eroare DNS (Sistem de nume de domeniu – trad.). DNS permite adreselor web să ducă utilizatorii la destinațiile lor. O pană similară la compania de servicii cloud Akamai Technologies a indisponibilizat mai multe site-uri în iulie, transmite Reuters.

Experți în securitate ce urmăresc situația spun că pana ar fi putut fi declanșată de o eroare de configurație, ce ar putea fi rezultatul unei greșeli interne, deși sabotajul din interior ar fi teoretic posibil.

Un atac cibernetic din afară este considerat mai puțin probabil.

Știrea inițială:

Facebook a căzut complet luni seară. Utilizatorii au raportat probleme de funcționare și cu WhatsApp sau Instagram.

Problemele au început inițial cu aplicația Messenger a Facebook, acestea extinzându-se în decurs de câteva minute la întreaga platformă Facebook. Aceeași situație a fost raportată și de utilizatorii WhatsApp, aplicație de mesagerie deținută de Facebook sau utilizatorii de Instagram.

Potrivit The Independent, cele trei aplicații, care sunt toate deținute de Facebook, au încetat complet să funcționeze cu puțin înainte de ora 18:50. Vizitatorii site-ului Facebook au văzut pur și simplu o pagină de eroare sau un mesaj pe care browserul lor nu l-a putut conecta.