Ultima actualizare: azi, 21:29

Locale

Facebook a căzut luni seara la nivel mondial. Probleme și cu WhatsApp și Instagram

ACTUALIZARE 01:05, 5 octombrie – WhatsApp, Facebook și Instagram au început să funcționeze în România, în jurul orei 01:00.

ACTUALIZARE 21.30 – Problemele gigantului digital Facebook sugerează o eroare din interiorul companiei.

Problema site-ului Facebook sugerează că este vorba despre o eroare DNS (Sistem de nume de domeniu – trad.). DNS permite adreselor web să ducă utilizatorii la destinațiile lor. O pană similară la compania de servicii cloud Akamai Technologies a indisponibilizat mai multe site-uri în iulie, transmite Reuters.

Experți în securitate ce urmăresc situația spun că pana ar fi putut fi declanșată de o eroare de configurație, ce ar putea fi rezultatul unei greșeli interne, deși sabotajul din interior ar fi teoretic posibil.

Un atac cibernetic din afară este considerat mai puțin probabil.

Știrea inițială:

Facebook a căzut complet luni seară. Utilizatorii au raportat probleme de funcționare și cu WhatsApp sau Instagram.

Problemele au început inițial cu aplicația Messenger a Facebook, acestea extinzându-se în decurs de câteva minute la întreaga platformă Facebook. Aceeași situație a fost raportată și de utilizatorii WhatsApp, aplicație de mesagerie deținută de Facebook sau utilizatorii de Instagram.

Potrivit The Independent, cele trei aplicații, care sunt toate deținute de Facebook, au încetat complet să funcționeze cu puțin înainte de ora 18:50. Vizitatorii site-ului Facebook au văzut pur și simplu o pagină de eroare sau un mesaj pe care browserul lor nu l-a putut conecta.

21 comentarii

  1. ... Răspunde

    No, măcar o veste bună pe ziua de azi! Ăsta e și pentru cei care mă învinuiau de propagandă f.bookistă. Nu de alta dar nu am și nici nu știu de ce mi-ar trebui.

  2. alexx Răspunde

    Fb…nr1🤗👍

  3. 🤔🤔🤔 Răspunde

    O fi covidul de vină și pentru asta? Mai știi?🤔😱😲🥴

  4. Cosmin Răspunde

    Cine vrea sa comunice poate sa o faca ca pe vremuri prin viu grai sau telefon fix poate chiar porumbel. Mai grav cu cei dependenti de like-uri.

    • ... Răspunde

      Eu tot zic la ai mei că de mine pot pica toate că nea Ceașcă ne-a învățat temeinic atunci cum să te descurci. Dar cu tineretul de azi nu știu cum ar fi. Dacă 10 minute s-a luat curentul deja apar la mulți primele semne de sevraj. Nu vreau să jignesc pe nimeni, ăsta-i crudul adevăr. Câteodată mă tot gândesc când văd vreo fătucă cum își face selfie pe zebră sau vorbește când traversează și nu e atentă la trafic că oare fără device-ul ei mai poate traversa strada?

    • Machine Gun Kelly Răspunde

      Ce cauți pe portalul ăsta atunci? Du-te afară în fața blocului sau pe uliță (după caz) și expune-ți acolo nemulțumirile!

    • AziNu Răspunde

      Cosmin, ai dreptate. Plus ca nu o picat netul, o picat doar facebook! Si da, aia cu dependenta AU BELIT _-_ :)))

  5. De aici înțelege fiecare ce vrea Răspunde

    O să aflăm ulterior că a fost o cădere/colaps controlat ori planificat din timp? Că îi văd în stare să scoată pe nas asemenea explicații. Whatever.

    • Notez acuma Răspunde

      Pentru ca oamenii nu mai au incredere in nimic. Toata lumea are interese ascunse. Te astepti sa apara conspiratii? Si cand o conspiratie se adevereste, pune paie pe foc. De exemplu restrictiile au fost doar o conspiratie, certificatul verde la fel , Si vaccinarea obligatorie o fost o conspiratie. Ce vrei sa mai creada omu? Eu ca om, ce plm sa mai cred? nu mai cred nimic . Altcineva o sa zica ca ne-au luat libertatea expre, ca atata le duce mintea. Eventual daca ar pica tot netul definitiv, am putea sa ne punem intrebarea asta. Dar nu ar fi nici asta o certitudine. Certitudine e ca cine e nevaccinat e prost (din pacate). Rata vaccinarii e invers proportionala cu coruptia nu cu nationalitatea unei persoane. Am aflat de la mine

      • De aici înțelege fiecare ce vrea Răspunde

        Cum scrie în nickul meu tu asta ai înțeles? Rata de vacinare a unui popor este direct proporțională cu inteligența și cu educația. Află asta de la mine dacă nu știai încă. În Manelistan numai mai rău să nu fie.
        Dar spune drept tu nu ai asistat la ceva hotărâre sau ceva decizie când până la urmă mortul era de vină? Că așa era mai comod pentru toți și de fapt de ce să mai agităm noi apele și așa tulburi?

    • zz Răspunde

      Esti penibil cu teoriile tale ale conspiratiei :))

      • ... Răspunde

        @zz, toată căderea se pare că se datorează unui IT-st dat afară. Atât despre cât se pot ei proteja de asemenea atacuri cibernetice. Ca să nu mai povestesc de cum au vândut ei la greu înainte datele personale a milioane de oameni. Numai persoane alese printre ei! Ce bine că eu nu am f.book. De fapt nu am timp de prostii. Ești mai mult decât naiv dacă înghiți pe nemestecate tot ce ți se servește.

        • zz Răspunde

          Pai de ce pana mea sa ma intereseze pe mine de ce a picat facebooku?
          De ce trebuie sa “inghit” eu ceva? e treaba lor de ce a picat.
          Tu personal esti bolnav ca tot cauti consipratii si in cel mai banal lucru.
          Maine o sa zici ca la placintarie nu sunt placinte ca ii o conspiratie mondiala sa nu mai dea drojdie la placintarii sa faca bani aia cu fastfoodurile.

          Sunteti BOLNAVI !

          • ...

            Nu sunt bolnav deloc și nu am dezvoltat nici un fel de teorie a conspirației. A apărut știrea cu fosta IT-stă care s-a răzbunat pe companie și drept rezultat acțiunile companiei au scăzut pe bursă cu vreo 5%. Deci aceste lucruri sunt FAPTE! Sau și faptele astea sunt conspirație în capul tău? Că nu te interesează foarte bine. Nici pe mine că nu am f.book.

          • zz

            si atunci de ce purtam discutia asta ?

          • zz

            Aceste “FAPTE” sunt o stire care defapt e mai mult o barfa nu o stire, daca poti tu sa aduci o dovada la treaba asta e FAPT pana atunci e barfa, si da esti bolnav.

  6. Facebook Răspunde

    Va informam ca de astazi facebook va fi cu plata 10 lei ora.

  7. 5 G Răspunde

    Poate o fi din cauza la cipurile alea 5 G din vaccin 😂

  8. ... Răspunde

    @zz, tu nu vezi că tu insiști? Din partea mea te las singur. Dar din toată discuția asta dorită de tine ar trebui să tragi repede niște concluzii și să-ți faci o programare, așa spre binele tău. Și te rog lasă-mă și nu mă orovoca că am lucruri mai bune de făcut decât să-ți combat fumuriie și preconceptele din capul tău.
    Se mulțumește anticipat!

  9. Ășâțî Răspunde

    Interesant că toată lumea vorbește numai de căderea Facebook-ului și a altor platforme deținute de acesta (Messenger, Istagram, WhatsApp).
    Mie mi se pare că problema a fost mult mai amplă. Eu am încercat multe aplicații și nu au funcționat nici alea: mobile banking de la două bănci, Youtube, Emag, MyVodafone, Aliexpress și altele. Despre astea nu am auzit nimic. Oare de ce?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.