PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Incidenţă COVID | Mai multe localități din județ au rata de infectare mai mare de 5

Cu toate că situația incidenței îmbolnăvirilor în județul Satu Mare se află în continuare într-o zonă de palier, astăzi înregistrându-se 3,40 îmbolnăviri la mia de locuitori  (cea mai mică valoare la nivel național), prefectul Altfatter Tamas solicită păstrarea ritmului de verificare a respectării măsurilor specifice reglementate de Hotărârea C.J.S.U. nr. 68 din 08.10.2021 privind stabilirea şi aprobarea măsurilor care se aplică la nivelul judeţului Satu Mare pentru prevenirea şi combaterea infecțiilor generate de noul coronavirus.

În acest moment, în 25 de unități administrativ-teritoriale din județul Satu Mare se înregistrează incidențe de peste 3 îmbolnăviri la mia de locuitori, cele mai mari înregistrându-se în Doba (5,60), Vetiș (5,49), orașul Ardud (5,37), Dorolț (5,34) și în municipiul Satu Mare (5,04).

Potrivit Prefecturii Satu Mare, interesul pentru vaccinare cu doza a III-a este în continuare ridicat, până la această dată 7073 persoane au primit doza booster, din care 2156 în ultima săptămână. Tot astăzi a fost depășit pragul de 100.000 de persoane vaccinate în județul Satu Mare prin centrele de vaccinare fixe și în cadrul maratoanelor de vaccinare.

La acestea se adaugă cele aproape 2500 de persoane vaccinate de echipele Ministerului Apărării Naționale. Pentru aceștia din urmă se caută soluții de vaccinare cu doza a III-a în aceleași condiții – în comunitate, ori prin apelarea la sprijinul echipelor MApN ori prin organizarea unor echipe locale ale Direcției de Sănătate Publică (DSP), după ce autoritățile locale vor înainta o solicitare fermă.


Sursa: Instituția Prefectului Satu Mare