Ultima actualizare: azi, 15:17

Locale

Incidenţă COVID | Mai multe localități din județ au rata de infectare mai mare de 5

Cu toate că situația incidenței îmbolnăvirilor în județul Satu Mare se află în continuare într-o zonă de palier, astăzi înregistrându-se 3,40 îmbolnăviri la mia de locuitori  (cea mai mică valoare la nivel național), prefectul Altfatter Tamas solicită păstrarea ritmului de verificare a respectării măsurilor specifice reglementate de Hotărârea C.J.S.U. nr. 68 din 08.10.2021 privind stabilirea şi aprobarea măsurilor care se aplică la nivelul judeţului Satu Mare pentru prevenirea şi combaterea infecțiilor generate de noul coronavirus.

În acest moment, în 25 de unități administrativ-teritoriale din județul Satu Mare se înregistrează incidențe de peste 3 îmbolnăviri la mia de locuitori, cele mai mari înregistrându-se în Doba (5,60), Vetiș (5,49), orașul Ardud (5,37), Dorolț (5,34) și în municipiul Satu Mare (5,04).

Potrivit Prefecturii Satu Mare, interesul pentru vaccinare cu doza a III-a este în continuare ridicat, până la această dată 7073 persoane au primit doza booster, din care 2156 în ultima săptămână. Tot astăzi a fost depășit pragul de 100.000 de persoane vaccinate în județul Satu Mare prin centrele de vaccinare fixe și în cadrul maratoanelor de vaccinare.

La acestea se adaugă cele aproape 2500 de persoane vaccinate de echipele Ministerului Apărării Naționale. Pentru aceștia din urmă se caută soluții de vaccinare cu doza a III-a în aceleași condiții – în comunitate, ori prin apelarea la sprijinul echipelor MApN ori prin organizarea unor echipe locale ale Direcției de Sănătate Publică (DSP), după ce autoritățile locale vor înainta o solicitare fermă.


Sursa: Instituția Prefectului Satu Mare

9 comentarii

  1. Satmareanca Răspunde

    As dori sa intreb pe prefect de ce nu s-au facut verifiricari mai repede , poate nu se ajungea aici.

  2. H&R Răspunde

    Se termină odată și vaccinazismul asta. Și vin procesele. 😳

    • Mihai Răspunde

      Sa vina procesele! Toti care au raspandit mesaje antivaccin sa fie incarcerati pt moartea miilor de oameni care au murit din cauza lor!

      • H&R Răspunde

        Mihai nu prea este asa. Deci cei care au facut virusul su au raspandit sunt eroi. Odata sa vedem cine este de vine de pandemie. Apoi mai vorbim. Ca nu prea vor sa afle de unde si de cine a fost raspandit.
        Hai sa punem pe Iliescu si gasca lui sa cerceteze 1989. Vezi ca nu o sa afli nimic. Ca si in cazul nostru de acum.

  3. misi Răspunde

    auzi tu desteptu de Mihai, dar cei care au murit cu vaccin cu tot, ce pot face? Si rudele lor pot primi despagubiri? Sau care mor de vaccin? Nu observati ca au obtinut ce au vrut: ura dintre oameni, vaccinati si nevaccinati. Cei vaccinati sa nu va credeti in siguranta, ca in valul 5 daca nu va vaccinati iarasi, voi veti fi la ATI. Dintre aia pe care cunosc cu covid, numai vaccinati sunt. Asta nu vreti sa recunoasteti.

    • covid 19 Răspunde

      Uita-te dracului la televizor ca esti pe langa, ai capul gol ca galeata!

    • Mihai Răspunde

      Vaccinul nu poate sa puna la punct un sistem imunitar praf si sa anuleze varsta si comorbiditatile.DAR vaccinatii au mult mai multe sanse sa scape de varianta de a ajunge la ATI ,momentan nici nu se poate ca nu sunt locuri.
      Cei mai mari antivaccinisti sunt cei ce au avut noroc sa treaca prin boala fara mari probleme ,si impart “desteptaciunea “la altii .
      @misi : stii cati au murit de vaccin ??? si cati de Covid ???
      Romania a ajuns Bao-Baul Lumii ,toti de dau ca exemplu negativ,africanii sunt mai putin vaccinati dar macar ei nu au bani sa le cumpere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.