PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Iohannis: Ideile toxice împotriva vaccinării, un atac direct împotriva umanității

Președintele Klaus Iohannis a transmis luni un mesaj cu prilejul Zilei Naționale de Comemorare a Victimelor Holocaustului, în care atrage atenția asupra pericolelor cu care se confruntă societatea din cauza dezinformării, a discursurilor pline de ură și a știrilor false, în plină criză sanitară. Potrivit șefului statului, „sute de oameni mor în fiecare zi și alții agonizează în saloanele de terapie intensivă”, din cauza „unor fanatici conspiraționiști și populiști cinici care propagă idei toxice împotriva vaccinării, ceea ce reprezintă un atac direct împotriva umanității”.

Mesajul președintelui:

,,Din păcate, situația pandemică, pe lângă criza sanitară profundă, a favorizat manifestările de ură, indiferență, intoleranță, antisemitism și xenofobie. În acest context, comunicarea în mediul on-line a devenit cel mai important și răspândit instrument, un mediu în care dezinformările, discursul plin de ură și știrile false s-au propagat foarte ușor și au alimentat sentimente de neîncredere și nesiguranță.

Sute de oameni mor în fiecare zi și alții agonizează în saloanele de terapie intensivă din cauza infectării cu acest virus teribil cu care ne confruntăm. Foarte mulți sunt victimele unor fanatici conspiraționiști și populiști cinici care propagă idei toxice împotriva vaccinării, ceea ce reprezintă un atac direct împotriva umanității’’.

Sursa: Digi24