Ultima actualizare: azi, 13:06

Locale

Iohannis: Ideile toxice împotriva vaccinării, un atac direct împotriva umanității

Președintele Klaus Iohannis a transmis luni un mesaj cu prilejul Zilei Naționale de Comemorare a Victimelor Holocaustului, în care atrage atenția asupra pericolelor cu care se confruntă societatea din cauza dezinformării, a discursurilor pline de ură și a știrilor false, în plină criză sanitară. Potrivit șefului statului, „sute de oameni mor în fiecare zi și alții agonizează în saloanele de terapie intensivă”, din cauza „unor fanatici conspiraționiști și populiști cinici care propagă idei toxice împotriva vaccinării, ceea ce reprezintă un atac direct împotriva umanității”.

Mesajul președintelui:

,,Din păcate, situația pandemică, pe lângă criza sanitară profundă, a favorizat manifestările de ură, indiferență, intoleranță, antisemitism și xenofobie. În acest context, comunicarea în mediul on-line a devenit cel mai important și răspândit instrument, un mediu în care dezinformările, discursul plin de ură și știrile false s-au propagat foarte ușor și au alimentat sentimente de neîncredere și nesiguranță.

Sute de oameni mor în fiecare zi și alții agonizează în saloanele de terapie intensivă din cauza infectării cu acest virus teribil cu care ne confruntăm. Foarte mulți sunt victimele unor fanatici conspiraționiști și populiști cinici care propagă idei toxice împotriva vaccinării, ceea ce reprezintă un atac direct împotriva umanității’’.

Sursa: Digi24

14 comentarii

  1. Pap Remus Răspunde

    Păi fă ceva cu ăștia care răspândesc ideii din ăsta proaste împotriva umanității.
    Desfacerea contractului de muncă pe loc.

    • @Pap Remus Răspunde

      @Pap Remus, și zici că orice asemănare cu legile rasiale este accidentală? De ce nu imediat deportați ori împușcați pe loc? Imediat apare și ideea că se irosesc pe ei bani cum zicea cineva așa hulit nu așa demult cu cei foarte bolnavi???

    • Gica Răspunde

      Sa te bata Dumnezeu bai retardatule!

  2. ietesipeasta Răspunde

    du-te ma ipocritule, ai adunat gramada 10 mii de oameni aiurea in plina pandemie si nu ai purtat nici masca, hotu striga hotu, plus ca ai aruncat tara si in criza politica pe langa cea sanitara, tot ce ne mai “lipsea”, esti penibil, cica “seful statului”, pfft

    • ... Răspunde

      Înainte de congresul PNL incidența covid în București era 3,55, acum este trecut de 13 !!! A și uitat că au primit inclusiv o amendă pentru felul cum au organizat congresul! De ce au unii impresia că se vrea ca poporului să-i fie bine? Încă trăiți în basme?

  3. Altu Răspunde

    Ce gunoi ordinar. Când a încurajat congresul ,nu a fost crimă împotriva umanității. Auzi le el, dacă nu bagi în tine serul minune, ești criminal. Și dacă după ce te inoculezi dai colțul,cine e criminalul?

  4. Bula Răspunde

    Nu el e devina , ci altii. Ca de obicei.

  5. Bula Răspunde

    Era sa uit. jo reggelt RMDSZ.

  6. Beny Kira Răspunde

    Vaccinați-vă!

  7. ... Răspunde

    În acest weekend KWI și soțioara lui s-au plimbat lejer pe străzile Sibiului după slujbă, au dat și interviu și asta când incidența covid la Sibiu este de 8,32!!! Ce spune decizia CNSU??? Și atunci despre ce vorbim???

  8. adina Răspunde

    Nu imprastie nimeni informatii toxice, daca spui ca te-ai vaccinat cu o doza si ai ajuns la urgente cu dureri mari si amorteli pe o parte a corpului iar ei iti spun ca nu e de la vaccin,oare care informatie e toxica daca eu inainte n-am avut probleme? As vrea ca raspunderea vaccinului sa o ia asupra lui statul sau presedintele si in caz de imbolnavire sa iti plateasca analizele si consultatiile!De ce sunt facuti antivaccinicisti si cei care isi spun off-ull dupa injectie?Si sunt multi !

  9. belea Răspunde

    Interesant. Am facut un exercitiu si nu m-am uitat la nici o stire cateva saptamani. Habar nu aveam ca exista virus ! E wow, e super! Mai vreau! O femeie sclintit glezna cand era in drumetie, acu cateva saptamani. A calcat stramb! La stiri la Digi si nu numai , a aparut o stire cum ca o femeie a cazut de pe o stanca si a fost nevoie de actiunea salvamontistilor pentru a o salva! Asa e si cu virusul asta. Dar stirea era despre Iohanis , un om fara nici un caracter, un om care nu cred ca o vorbit vreodata in fata natiunii dupa gandirea lui! Un om slab , o unealta a coruptiei, a minciunii, a intereselor. Dar sunt toti la fel. Cea ce il face pe Iohanis remarcat e ca pe langa ca e fals, e si slab din punct de vedere politic. Imi aduce aminte de un fost presedinte, ala la care lumea ii spunea si Tzapul, asa de slab era, incat nu imi amintesc numele lui.
    Dracu mai sta sa citeasca stiri. Nu vreau sa mor cu zilele. Am vazut cu ochii mei prieteni cum se imbolnavesc in fiecare zi! Psihic si fizic! Au ajuns de la oameni normali, la oameni supraponderali! Nu mai pot sa isi lege siretele de la pantof!!!! Asta e virusul cel mai periculos! In viitorul apropiat o sa explodeze numarul deceselor . Si cu siguranta toti oamenii astia care vor muri, o sa aiba covid. Iar daca au fost vaccinati , o sa se justifice moartea lor prin faptul ca au avut comorbiditati. Dar acele comorbiditati le-au capatat de cand au inceput restrictiile, NU pandemia! Sanatate la toata lumea! Aveti nevoie, credeti-ma! Feriti-va de virusul propagat de tv si ziare! Va pune sanatatea in pericol. Faceti ce simtiti, nu ce zic altii! Daca va simtiti in siguranta ca va vaccinati, nu ezitati! Vaccinati-va! Dar e valabil si pentru cei care se simt in siguranta nevaccinati! La mijloc e sanatatea voasra si se stie ca bolile si problemele apar de la psihicul omului! Fiti stapani pe cea ce credeti si nu lasati sa va influenteze nimeni. Si daca ajungeti la spital, o sa invatati de la voi , nu de la altii. Daca veti trece cu bine peste pandemie, tot de la voi o sa invatati!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.