PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Sătmarul, reprezentat la cel mai mare târg agricol și produse alimentare din Europa Centrală

Zilele trecute, membrii Asociației Pentru Dezvoltarea Rurală și Agricolă Partium și cei mai importanți producători din regiune au participat la una dintre cele mai importante expoziții agricole și alimentare din Europa. La Expoziția și Târgul Național Agricol și Alimentar (OMÉK) – parte a Expoziției Mondiale de Vânătoare de la Budapesta – producătorii au prezentat aromele și valorile turistice din Partium.

În pavilionul numit Tezaurul Bazinului Carpatic, fermierii sătmăreni s-au prezentat cu un stand interesant: într-un decor ce aduce atmosfera unei vechi case țărănești, au fost prezentate produsele tradiționale ale regiunii – printre care s-au regăsit, desigur, și produsele mărcii Produse Sătmărene.

„Putem fi mândri de valorile județului Satu Mare, așadar trebuie să le arătăm tuturor. Am considerat ca fiind o bună oportunitate și am acceptat invitația de a prezenta produsele mărcii Produse Sătmărene la Expoziția și Târgul Național Agricol și Alimentar, acesta fiind unul dintre cele mai importante târguri comerciale din Europa. În acest sens, proiectul nostru de promovare a produselor locale a ajuns la un nou nivel și am făcut un mare pas înainte spre a le face cunoscute și recunoscute în străinătate.” – a declarat deputatul Magyar Lóránd, coordonatorul proiectului și inițiatorul mărcii Produse Sătmărene.

La standul sătmărenilor au fost expuse multe produse autentice precum gemurile și siropurile produse de St. Martin’sElixir, produsele apicole ale lui Boda László și Bokor Rolland, uleiurile presate la rece produse de Seva Sana, produsele cosmetice bio realizate de firma Miyo, ceramica Sályi, struguri cultivați de Dobra Wine, dovlecei produși de Simon László, respectiv vinurile și brânzeturile cramei Nachbil.

Un mare succes l-a avut degustarea de vin și palincă cu ocazia căreia, toți cei interesați au avut oportunitatea de a afla informații turistice cu privire la regiunea Partium, în special cele cu privire la județul Satu Mare.

Mai mult, cei prezenți s-au putut familiariza cu valorile culturale populare ale regiunii. La stand au fost expuse porturi populare, respectiv au evoluat două ansambluri de dans popular, anume Ansamblul Terbete din Zalău și Bokréta din Orașu Nou. Între cele două momente artistice, Popa Zsolt și Katona Ibolya au întreținut o scurtă prezentare de modă a portului popular din zona Satu Mare, Bihor, Sălaj.