PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Folosirea telefoanelor mobile, reglementată în anumite zone ale Spitalului Judeţean

Folosirea telefoanelor mobile, reglementată în anumite zone ale Spitalului Judeţean. Modul în care vor putea fi folosite telefoanele mobile în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Satu Mare va fi reglementat de către conducerea instituţiei. Măsura se referă în special la secţiile unde sunt trataţi pacienţii COVID şi există reţele de alimentare cu oxigen şi vine după ce mai multe astfel de secţii de la spitale din ţară au luat foc iar pacineţii au murit.

La spitalul suport-Covid Movila din Ploiești a avut loc azi dimineaţa iar doi pacienți au murit, iar conducerea Ministerului Sănătăţii a dispus luarea mai multor măsuri.

Deocamdată nu se ştie concret ce măsuri se vor lua, iar în lipsa unor directive clare unele cadre medicale au început să transmită pacienţilor că nu au voie să folosească telefoanele mobile şi că vor fi obligaţi să le predea asistenţilor.

Managerul Spitalului Judeţean Satu Mare, Adrian Marc, a declarat că serviciul tehnic al spitalului efectuează o analiză pentru a vedea exact care sunt măsurile ce se vor impune.

“Recomandarea este ca telefoanele să nu se încarce în proximitate de oxigen. Vom reglementa definitiv mâine acest aspect”, a spus Adrian Marc.

Conducerea instituţiei va anunţa vineri printr-un comunicat de presă măsurile care vor fi luate.