PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

FOTO. Femeie prinsă în flagrant când își abandona câinele în stradă. Au intervenit polițiștii locali

O femeie a fost prinsă în flagrant când își abandona câinele în stradă. Totul s-a întâmplat ieri, în Tășnad, iar polițiștii locali susțin că abandonul câinilor devine o problema din ce în ce mai evidenta în orașul Tășnad. Femeia a fost identificată și sancționată contravențional.

R.F. din satul Eriu Sâncrai la data de 11.11.2021, în jurul orei 11:00 a abandonat un câine pe strada Lăcrămioarelor din orașul Tășnad. În urma verificarilor facute de politistii locali si cu ajutorul sistemului de supraveghere a fost identificata faptuitoarea, luându-se masurile legale care se impun in astfel de situatii. Totodata aceasta si-a primit câinele inapoi.

,,Câinii abandonati se înmulțesc după aceea pe străzi, devin agresivi și devin o problemă pentru oameni. Un câine nu este un simplu ambalaj sau un simplu chistoc de tigara aruncat in mijlocul strazii, inainte de toate este un suflet. Legislatia in vigoare prevede ca detinatorii de animale au obligatia de a asigura acestora, in functie de nevoile etologice, specie, rasa, sex, varsta si categorie de productie, urmatoarele: un adapost corespunzator, hrana si apa suficienta, posibilitatea de miscare suficienta, ingrijire si atentie, asistenta medicala”, spun autoritățile din Tășnad.