Ultima actualizare: azi, 11:56

Locale

FOTO. Femeie prinsă în flagrant când își abandona câinele în stradă. Au intervenit polițiștii locali

O femeie a fost prinsă în flagrant când își abandona câinele în stradă. Totul s-a întâmplat ieri, în Tășnad, iar polițiștii locali susțin că abandonul câinilor devine o problema din ce în ce mai evidenta în orașul Tășnad. Femeia a fost identificată și sancționată contravențional.

R.F. din satul Eriu Sâncrai la data de 11.11.2021, în jurul orei 11:00 a abandonat un câine pe strada Lăcrămioarelor din orașul Tășnad. În urma verificarilor facute de politistii locali si cu ajutorul sistemului de supraveghere a fost identificata faptuitoarea, luându-se masurile legale care se impun in astfel de situatii. Totodata aceasta si-a primit câinele inapoi.

,,Câinii abandonati se înmulțesc după aceea pe străzi, devin agresivi și devin o problemă pentru oameni. Un câine nu este un simplu ambalaj sau un simplu chistoc de tigara aruncat in mijlocul strazii, inainte de toate este un suflet. Legislatia in vigoare prevede ca detinatorii de animale au obligatia de a asigura acestora, in functie de nevoile etologice, specie, rasa, sex, varsta si categorie de productie, urmatoarele: un adapost corespunzator, hrana si apa suficienta, posibilitatea de miscare suficienta, ingrijire si atentie, asistenta medicala”, spun autoritățile din Tășnad.

 

11 comentarii

  1. Mereuaproape Răspunde

    Eu pe stapana as duce-o intr-o padure indepartata si as lasa-o acolo fara telefon si fara bani.Cum sa iti bati joc de un animal.Oare cu ce i-a gresit??

    • Ana Răspunde

      Este cea mai ieftină metodă de a scăpa de ,, o povară “,cu 4 labe!Nu-i bai,este o zicală bună: Iubeste-ti copiii si nepotii din suflet,ei âti vor alege azilul de bătrâni!Peste 20-25 de ani poate si ea tot asa va fi pusă afară!

  2. Peda Gogu Repetent Răspunde

    Proiectul “România educată”? Păi dacă oameni probabil educați și cu stare materială relativ bună fac așa ceva ce așteptări să mai ai de la alții?

    • Saca Răspunde

      I a fost dat câinele înapoi.!!! Și acum ce o sa facă cu el dacă inițial a vrut să-l arunce? Întreb și eu pentru câinele meu!!!

      • Peda Gogu Repetent Răspunde

        Îți dai seama că în curând aruncă câinele iar și va avea grijă să nu fie camere prin zonă! Păcat de câine că din ce văd nu e ceva chiar de aruncat. Oameni inconștienți! Pentru așa ceva în 2013 în Barcelona amenda era de 900€!!! Știu sigur că eram acolo în concediu și am întrebat expres cum de nu sunt câini vagabonzi acolo. Amenda este destul, așa au zis. Plus că imediat te reclamă dacă te vede.
        Cum se zice o societate se autoetichetează după cum se comportă cu animalele de companie și cu semenii cu orice fel de handicap. Noi ca societate suntem repetenți.
        Iar dacă câinele să zicem a făcut ceva și stăpâna s-a supărat niciodată nu e de vină animalul! Asta să băgați în cap! De vină e stăpânul că nu se ocupă de animal și nu îl învață! Animalul de companie nu este ceva de decor.🤮

        • Jack Ass Răspunde

          In Italia te condamna la 1 an de inchisoare sau amenda intre 1000€ si 10000€ .
          In Romania cu asa lege se sinucide cand vede cat are de platit. 😂

  3. Saca Răspunde

    @ Peda Gogu Așa-i de când lumea.. Unii arunca.. alții culeg…. Tine minte ca altfel iar ramai repetent. (am glumit)..)

  4. Peda Gogu Repetent Răspunde

    @JackAss, mi se pare și corect. Oricum nu cred că e pagubă mare pentru societate de se sinucide animalul de stăpân. Pentru că e mai animal decât câinele. Puțin îmi pasă dacă se supără. Un om civilizat nu face așa ceva.

  5. Fasz Răspunde

    După mutra, se pare că Rexy consumă cu lăcomie păsările din curte. Femeia, deși de la țară, a ales surprinzător varianta cea mai umană, l-a pus pe liber, ce este de condamnat?

  6. Ptr fasz (kalap) Răspunde

    Tu chiar ca esti fasz(szopo).

  7. Zozo Răspunde

    As a Abandona si EU femeia in Sahara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.