PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

FOTO/VIDEO. Satu Mare, îmbrăcat de Sărbătoare. A fost pornit iluminatul festiv

Municipiul Satu Mare a îmbrăcat haine de sărbătoare! În această seară, marți, 30 noiembrie, de Sfântul Andrei, a fost pornit iluminatul ornamental și s-a deschis Târgul de Crăciun.

Primăria Municipiului Satu Mare și-a propus și în acest an să transforme orașul într-un loc magic, unde sătmărenii să poată descoperi în fiecare zi o poveste, iar surprizele pregătite de municipalitate să le aducă zâmbete pe buze.

Iluminatul de sărbători a fost pornit în această seară, la ora 18.00, la bradul din Piața Libertății. Centrul istoric, străzile adiacente și copacii din parcul central s-au umplut de luminițe, iar toată atmosfera feerică este completată de figurine luminoase: reni, oameni de zăpadă, ursuleți și un tunel de lumini.

Tot în această seară s-a deschis și Târgul de Crăciun, care a umplut Parcul Central de arome de vin fiert, turte dulci, cozonaci și alte preparate specifice acestui sezon. La toate căsuțele producătorilor, sătmărenii vor găsi nenumărate produse alimentare și artizanale.

Ca o noutate, în acest an, Primăria a ales trei locații, din trei cartiere diferite, care au fost, de asemenea, decorate cu lumini și elemente decorative specifice. Acestea sunt:

De asemenea, și în acest an, în cartierele municipiului, vor fi continuate proiecțiile de lumini pe clădiri, care au fost atât de apreciate de sătmăreni la ediția trecută.