PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Vaccinare COVID. Peste 9.400 de sătmăreni s-au imunizat în ultima săptămână

Campania de vaccinare continuă într-un ritm bun și este susținută și de activitatea echipelor mobilizate în teren de Direcția de Sănătate Publică Satu Mare, la solicitarea primăriilor și pentru a sprijini persoane cu mobilitate redusă sau care locuiesc la distanță semnificativă de centrele de vaccinare din rețeaua județeană, informează Prefectura Satu Mare.

Astfel, în cadrul săptămânii încheiate s-au vaccinat 9435 de persoane iar numărul sătmărenilor care au cel puțin o doză efectuată a ajuns la 117792. Dintre acestea, echipele mobile au vaccinat în săptămâna încheiată 730 de persoane în Halmeu (72), Tarna-Mare (18), Turulung (72), Porumbești (45), Lazuri (71), Andrid (109), Tiream (45), Supur (150), Batarci (62), Acâș (86).

Vaccinurile administrate au acoperit toată gama disponibilă în România și s-a putut efectua atât prima doză, a doua doză sau doza de consolidare (booster).

Prefectul mulțumește sătmărenilor care au înțeles că vaccinarea este răspunsul la încheierea acestei pandemii. În același timp face un apel la responsabilitate cadrelor didactice, personalului didactic auxiliar și nedidactic din unitățile școlare pentru ca actul educativ să poată să se desfășoare în sistem cu prezență fizică, în toate școlile din județul Satu Mare.


Sursa: Instituția Prefectului Satu Mare