Ultima actualizare: ieri, 22:15

Locale

Vaccinare COVID. Peste 9.400 de sătmăreni s-au imunizat în ultima săptămână

Campania de vaccinare continuă într-un ritm bun și este susținută și de activitatea echipelor mobilizate în teren de Direcția de Sănătate Publică Satu Mare, la solicitarea primăriilor și pentru a sprijini persoane cu mobilitate redusă sau care locuiesc la distanță semnificativă de centrele de vaccinare din rețeaua județeană, informează Prefectura Satu Mare.

Astfel, în cadrul săptămânii încheiate s-au vaccinat 9435 de persoane iar numărul sătmărenilor care au cel puțin o doză efectuată a ajuns la 117792. Dintre acestea, echipele mobile au vaccinat în săptămâna încheiată 730 de persoane în Halmeu (72), Tarna-Mare (18), Turulung (72), Porumbești (45), Lazuri (71), Andrid (109), Tiream (45), Supur (150), Batarci (62), Acâș (86).

Vaccinurile administrate au acoperit toată gama disponibilă în România și s-a putut efectua atât prima doză, a doua doză sau doza de consolidare (booster).

Prefectul mulțumește sătmărenilor care au înțeles că vaccinarea este răspunsul la încheierea acestei pandemii. În același timp face un apel la responsabilitate cadrelor didactice, personalului didactic auxiliar și nedidactic din unitățile școlare pentru ca actul educativ să poată să se desfășoare în sistem cu prezență fizică, în toate școlile din județul Satu Mare.


Sursa: Instituția Prefectului Satu Mare

29 comentarii

  1. Heinrich Himmler Răspunde

    Manipularea psihologica

    Frica ramine una din modalitatile preferate de manipulare, deoarece, ea mai determina pierderea capacitatii de discriminare si a luciditatii subiectului. O tehnica clasica de manipulare se bazeaza pe gestionarea reusita a doua sentimente: de vinovatie si de frica. Pentru a induce sentimentul de vinovatie intotdeauna vor fi disponibile realitati intemeiate sau, daca nu, fictive. Iar in cazul in care subiectul manipularii nu face parte dintr-o categorie psihologica ce ar putea fi usor manipulata cu sentimentul de vinovatie, la acesta se adauga, metodic, frica, ea fiind mult mai eficienta. Modalitatile de inoculare a fricii sint selectate in functie de gradul de accesibilitate a autoritatii la sistemul represiv. Deseori se incepe cu tehnici manipulative blinde si, treptat, se exceleaza pina la cele mai feroce.

    • DaDaDa... Răspunde

      Tu esti cel mai manipulat !

    • Gica Barosanu Răspunde

      Dintre cele 241 de decese, unul a fost înregistrat la categoria de vârstă 20-29 ani – un pacient din Călărași, în vârstă de 25 de ani.
      Antivaxeri ,asa ca nu aveti pe nimeni pe constiinta ,ca din cauza voastra mor oameni ?
      Defapt nici nu aveti asa ceva , nu se gaseste la piata …

    • Helia D Răspunde

      Începând de luni, doar cei vaccinaţi şi cei care au trecut prin COVID-19 vor putea lua masa la restaurante, participa la evenimente sportive sau utiliza teleschiurile pe teritoriul Austriei.
      Noua regulă se va aplica de asemenea în hoteluri şi la astfel de servicii precum frizeriile sau saloanele de înfrumuseţare.

      “Credem că aceasta ar putea contribui substanţial la stăvilirea a ceea ce se întâmplă acum”, a declarat duminică vicecancelarul Werner Kogler la un post de televiziune austriac. El a adăugat că autorităţile regionale vor putea introduce măsuri chiar mai aspre dacă vor considera acest lucru necesar, inclusiv să impună perioade de carantină pentru populaţie, “ca ultim resort”.

      Până acum, mai mult de un sfert dintre locuitorii Austriei cu vârste peste 12 ani încă nu au certificat de vaccinare şi tocmai ei au fost consideraţi a fi printre cauzele principale care au dus la creşterea treptată a numărului de contaminări şi de internări în spitale pentru COVID-19

  2. @Helia D Răspunde

    De aia doboară Germania zi după zi recordurile că are vaccinați 75% din populația adultă cu schemă completă. Explici te rog asta? Totuși e o cifră frumoasă! Ajungi la concluzia că imunitatea de turmă se asigură de fapt dacă sunt vaccinați 99,99% din populație???
    Nu am speranțe că vei răspunde.

    • HeliaD Răspunde

      Vezi cata populatie face 25% ramasa din 84 milioane si vezi ca virusul are loc berechet de transmitere.
      De altfel statistica arata ca doar max 2% din vaccinati se infecteaza .
      Vaccinul nu este 100% , dar este deocamdata singura solutie .Tu te crezi destept si miliarde de oameni prosti ???

      • H&R Răspunde

        Draga HeliaD. Ce fel de matematica ai invatat tu draga? 2% se infecteaza si/sau reinfecteaza, dar 10% mor. Vorbim de vaccinati. Stii sa calculezi, sa faci ceva aritmetica elementara?

        • Statistics Răspunde

          Se poate 10% din cei 2%.
          Antivaccinistii au rasouns la toate, numai la :cum sa nu moara oamenii, NU!

          • @Statistics

            Nici răspunsul tău pro nu este fezabil, a se vedea situația din țările supervaccinate și în care în continuare deloc nu e roză situația. Chiar din contră. Noi aici aplaudaum o greme Ungaria dar ei fiind jumate față de noi ca populație au deja aproape 32000 de decedați covid! Câte avem noi mon cher? 50000 și ceva! Dar sunt și alte exemple.
            Nu stau să-ți explic tocmai ție care e treaba cu statisticile pentru că la noi s-a dus la nivel de artă supremă statistica oficială în orice domeniu. Se adună orice cu orice numai să iasă ce trebuie.😱😲

          • Data

            In Ungaria daca cineva moare in accident de munca, de masina, etc si este pozitiv este trecut la decedati covid. Iar la noi se preconizeaza ca numarul este de 3-5 ori mai mare, multi mor acasa netestati, dar de covid, si nu sunt trecuti.

      • Info Răspunde

        Dupa 5 luni nivelul de anticorpi incepe sa scada ,este necesar doza booster.Scade si la cei trecuti prin boala , zilnic sunt 100-200 de reinfectati.

        • H&R Răspunde

          Deci pana la urma nu se va termina in veci cu vaccinul covid.

          • ...

            Ce te fwte grija ,oricum e gratis ,iar tu oricum nu te vaccinezi , dar ati place postul de sperietoare … de ciori !

          • H&R

            Sigur ca e gratis, asta nu am zis ca nu. Si imprumutul de la IMF de ~130miliarde de $ este gratis. Numai ca cineva trebuie sa plateasca inapoi. Nu stim inca cine.

      • IT Răspunde

        @ Altule , iar nu poti sa dormi ,sau s-a ridicat zaharul ?

        • IT Răspunde

          Decât să mă bată grija ce va fi mâine nu-i mai bine să fiu un desăvârșit yesman și să aplaud la comandă? Ce să mă tufă grija zilei de mâine când alții pot gândi și pentru mine? No stress și calculez doar AMR-ul până la pensie. Bineînțeles una specială. Nici aia nu mă deranjează că măsurile luate nu duc nicăieri! Eu oricum am câștigat doi ani de vechime la pensie! Noroc că nu mai trebuie declarația aia că nu mai am idei ce să trec pe ea. Am epuizat ideile mele. Ultima a fost să iau la plimbare peștișorii aurii în pungă. De fapt ce să mă tufă grija dak vine banul pe card fără număr iar alții trebuie să lucreze pentru ea? Eu n-s fraier!

  3. H&R Răspunde

    Imunizare? Stiti voi ce inseamna imunizare?
    Vaccinare dragi prieteni. Nu are mare legatura cu imunizarea.

    • Valeria N. Răspunde

      si tu ce zici ce este imunizarea? ca vecina s-a infectat a doua oara , si a fost mai rau ca prima data.

      • H&R Răspunde

        imunizare sf [At: DA ms / Pl: ~zări / E: imuniza] 1 Proces prin care un organism devine nereceptiv la o boală microbiană în urma unui tratament sau a faptului că a avut în trecut această boală.
        Numai pentru tine am cautat draga Valeria N, frumoasa mea.
        https://dexonline.ro/definitie/imunizare
        Hai pa, somn usor, noapte buna, vise placute, despre ce vrei tu, frumos sa fie. Te pup!

    • Imunizatu terminus Răspunde

      Un bărbat care s-a infectat a doua oară cu virusul SARS-CoV-2 a murit.
      Reinfectarea cu noul coronavirus poate avea simptome mai puternice decât în cazul primei contagieri, notează un studiu al Fundaţiei Oswaldo …
      O asistentă medicală de la Spitalul Județean din Sibiu s-a reinfectat cu noul coronavirus și a murit. Femeia, în vârstă de 48 de ani,

      • H&R Răspunde

        https://www.digi24.ro/stiri/dosar-penal-pentru-ucidere-din-culpa-dupa-moartea-cantaretului-petrica-mitu-stoian-1728525

        Asta pentru era un artist cunoscut! Daca nu era, era trecut la nevaccinat si gata! Baga repede in groapa cu excavatorul, sa vada lumea ca mor oamenii.

        • @H@R Răspunde

          @H&R, e mai mult decât clar că e omor din culpă ori măcar din imprudență. Se știa bine că era bolnav cardiac și era sub tratament cu anticoagulante. Apoi să-l bagi după asta și după vaccin și trecut și prin covid în camera hiperbarică numai tratament medical nu se poate chema! Păi normal că i-au pleznit toate și a scuipat sânge! Nici nu trebuie să fii medic ca să îți dai seama de asta! O să vezi că se va pune batista pe țambal cu toate că nu e în ordine. Îți dai seama ce pățește un om normal dacă așa e servit și pe bani săi un om cunoscut!!!

        • Manelistu Răspunde

          Omu tau a fost vaccinat la chiuveta, sau cand deja era infectat, asa nu functioneaza, complicattiile au fost provocate de covid.

          • @Manelistu

            Dar tratamentul postcovid aplicat pe el oricum era contraindicat. Aici e buba! Că nu de hemofilie a sângerat ci din cauza tratamentului. Iar dacă cadrele medicale atâta nu știu atunci scuză-mă ….😱😲😭 Nu s-a internat acolo ca să moară eroic ci din contră. Din punctul meu de vedere este ceva inadmisibil. Pe tine știu că nu te deranjează că nu e vorba de tine. Dar nu uita că oricând poți intra la ei pe ușă și te vor servi exact cu aceeași incompetență/indiferență/oboseală pentru că altceva nu au! Asta cu rare, foarte rare excepții!

          • @Manelistu

            @Manelistu. Primele rezultate de la necropsie arată că cântărețul a murit din cauza barotraumei! Deci a murit din cauza tratamentului. No comment! Cum am mai zis asta e competența lor. Poți să le dai bani, salarii ori fonduri cu nemiluita că rar se cunoaște asta în actul medical! Și asta în cazul de față a fost și pe bani grei! E foarte trist. Întrebarea e câți au murit la ATi din cauza incomortențeu? Că nu se va afla că doar nu se face autopsie.

          • @Manelistu

            “incompetenței”

          • Manelistu

            Deci daca era vaccinat din timp nu ajungea acolo, sa aiba probleme medicale post covid, zilele astea a scapat o ruda vaccinata, cu multiple comorbiditati, in varsta, si sub tratament oncologic. Deci functioneaza.

  4. @Manelistu Răspunde

    @Manelistu, cum ai spus tu în altă parte? Deocamdată. Până acum doar într-un an 88% din cei aflați sub tratament oncologic au decedat. Astea-s date oficiale. Cântărețul ăla cu tratamentul ăla cretin postcovid inventat de nu știu cine a decedat pe mâna medicilor de acolo. Nici nu mai trebuie dovezi. Colegii lor de la spitalul județean au încă 7 pacienți în stare gravă tratați la fel și furnizați pe bandă de acel sanatoriu de recuperare privat. Și pe banii lor și nu puțini!!! Asta e adevăratul motiv de refuz a multora de a merge benevol la medic. Tot spun, noi nu prea avem medici în țară ci cetățeni absolvenți de medicină și cu parafă de medic cu drept de a prescrie o rețetă după protocolul cutare și cutare! Cu rare excepții. Majoritatea când se văd cu halatul alb dau într-un veritabil comportament demiurgic. Vezi cazul doctoriței de la policlinica veche.
    Eu aș dori în schimb o explicație plauzibilă de ce la DSP Satu Mare sunt vaccinați doar 70% dintre angajați???

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.