PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

FOTO. Gest patriotic de Ziua Naţională. Primarul din Ardud a donat sute de cărți românilor din Ucraina 

Primarul din orașul Ardud, Ovidiu Duma, azi, în zi de mare sărbătoare națională, pentru toții românii de pretutindeni, a donat sute de cărți românilor care se află în regiunea Cernăuți din Ucraina.

“Am donat peste 300 de volume de literatură pentru copii obținute cu sprijinul Bibliotecii Județene ,,Petre Dulfu” Baia Mare și al românilor care n-au uitat că România a fost Mare!”, a declarat primarul, pe pagina sa de facebook.

Proiectul prin care au fost adunate și împărțite aceste cărți se numește ,,România din suflet de copil- Ziua Națională a României”. La acest proiect au participat Primăria și Consiliul local Ardud, Casa de cultură și Liceul Tehnologic Ardud împreună cu Centrul Bucovinean de Artă, Școala Populară de Artă și Civilizație Românească din Cernăuți, Ucraina și îi susține pe copiii talentați din comunitatea românească care prin dăruire și implicare și-au pus imaginația la contribuție și au realizat cele mai frumoase opere de artă.

Regiunea Cernăuți este ocupată de peste 200.000 de români, supraviețuitori de-a lungul timpului încă de la Marea Unire din 1918, uitați de autoritățile române și totuși cu o dragoste față de țara lor din care făceau parte mai demult, România.

Cu toate că s-au suferit pierderi teritoriale în timp, totuși nu trebuie uitați românii autentici din Ucraina, iar acest lucru l-a făcut și primarul din Ardud Duma Ovidiu Marius prin donarea numeroaselor cărți pe care a realizat-o astăzi.