Ultima actualizare: ieri, 15:49

Locale

FOTO. Gest patriotic de Ziua Naţională. Primarul din Ardud a donat sute de cărți românilor din Ucraina 

Primarul din orașul Ardud, Ovidiu Duma, azi, în zi de mare sărbătoare națională, pentru toții românii de pretutindeni, a donat sute de cărți românilor care se află în regiunea Cernăuți din Ucraina.

“Am donat peste 300 de volume de literatură pentru copii obținute cu sprijinul Bibliotecii Județene ,,Petre Dulfu” Baia Mare și al românilor care n-au uitat că România a fost Mare!”, a declarat primarul, pe pagina sa de facebook.

Proiectul prin care au fost adunate și împărțite aceste cărți se numește ,,România din suflet de copil- Ziua Națională a României”. La acest proiect au participat Primăria și Consiliul local Ardud, Casa de cultură și Liceul Tehnologic Ardud împreună cu Centrul Bucovinean de Artă, Școala Populară de Artă și Civilizație Românească din Cernăuți, Ucraina și îi susține pe copiii talentați din comunitatea românească care prin dăruire și implicare și-au pus imaginația la contribuție și au realizat cele mai frumoase opere de artă.

Regiunea Cernăuți este ocupată de peste 200.000 de români, supraviețuitori de-a lungul timpului încă de la Marea Unire din 1918, uitați de autoritățile române și totuși cu o dragoste față de țara lor din care făceau parte mai demult, România.

Cu toate că s-au suferit pierderi teritoriale în timp, totuși nu trebuie uitați românii autentici din Ucraina, iar acest lucru l-a făcut și primarul din Ardud Duma Ovidiu Marius prin donarea numeroaselor cărți pe care a realizat-o astăzi.

11 comentarii

  1. Heiii Răspunde

    Heiii, să donezi cărți e ceva minunat și plin de spiritualitate. Acest gen de fapta îmi dă un ușor optimism. Respect

  2. Driver Răspunde

    Bunicel primar. dar cu ocazia asta, ca si-a scos fata, il rog frumos sa puna ceva lumina la trecerile de pietoni din centrul orasului( ca de, este centru, nu? . Am venit de la Cluj, am fost orbit din fata, si nu mult a lipsit sa calc vre-o doi pietoni. Noroc ca sunt preventiv si am redus viteza la 30. Acuma eu nu m-am gandit ca sunt doua treceri de pietoni la nici 25 de metri distanta. Nu-i bai, da macar faceti-le vizibile. Ce-i asa mare lucru?… In rest n-am ce zice, succes in continuare.

  3. Veterinarul Răspunde

    Nu cred că primarul are responsabilitate în privința indicatoarelor și marcajelor pe drumurile.nationale?…comentariul precedent cred că nu i se poate adresa primarului,ci altcuiva.!!!

    • Lili Răspunde

      Responsabilitatea siguranței rutiere din interiorul localitatilor revine administratorului drumului public adică autorităților locale care conduc acel UAT.
      Drumurile naționale sunt responsabile în afara localităților sau cum se spune de a semnele de ieșire dintr-o localitate pana la semnul de întrare în următoarea localitate.

  4. Ardud Răspunde

    Pana una alta nu ar fi rău dacă s-ar mai ocupa și de treburile orașului…

  5. ioana Răspunde

    Este cel mai bun primar din judet! Pacat ca cei din conducerea PNL nu apreciaza priceperea si calitatile domnului Duma Marius. Stie multe, face multe pentru Ardud. Bravo domnule primar. Nu mor caii cin vor ciini!

  6. Tabu Răspunde

    Nu e primar. E doar un opincar imputit cu gura mare.

    • Nagasaky Răspunde

      Ii fi vreun tabula rasa. Ia o pauza, ca pe acest primar nu o sa il egalezi niciodata. Faptul ca intr-o singura propozitie scrii trei invective arata ca nu esti decat un biet frustrat.

    • România reală Răspunde

      @Tabu. Vorbești și tu fără să-l cunoști. Da, de origine îi moț dar jos pălăria cum se comportă față de mulți români neaoși locali când e vorba de conviețuire. Deci dacă tăceai filozof rămâneai. Nu degeaba este reales de atâta amar de vreme. Jignești inteligența alegătorilor ardudeni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.