PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Liderii Europol, îndemn pentru polițiștii din Satu Mare: „Dați avertismente, nu amenzi!”

Liderii sindicatului Europol din județul Satu Mare i-a îndrumat pe colegi să aplice avertismente, nu amenzi, pentru abateri care nu sunt grave. Îndemnul a avut loc astăzi, în cadrul protestului ce a avut loc în fața Prefecturii Satu Mare.                        

„Vă rugăm în continuare să aplicați avertisment pentru faptele care nu sunt atât de grave și unde se poate impune această măsură, pentru că nu ne lăsăm. Trebuie să luptăm în continuare!”, a fost mesajul liderului protestului.

Polițiștii sătmăreni au cerut aplicarea Legii salarizării unitare de către Guvern, deoarece aceștia încă sunt plătiți la nivelul salariului din anul 2009.


Reamintim că zeci de polițiști, printre care și polițiști de frontieră, respectiv polițiști de penitenciar, au ieșit să protesteze, în această dimineață, în fața Prefecturii Satu Mare. Acțiunea a început în această dimineață, miercuri, 15 decembrie, la ora 10.00. Înarmați cu vuvuzele și bannere, polițiștii sătmăreni au protestat în centrul orașului, nemulțumiți de salariile pe care le primesc.

Polițiștii au scandat mai multe sloganuri, printre care ”Vrem salarizare, nu discriminare’’, ,,Munca cinstită este prost plătită” sau ,,Infractori descoperim, dar salarii nu primim’’.

Dacă acțiunile din această săptămână nu vor aduce rezultate, polițiștii se pregătesc să continue protestele și amenință să nu mai efectueze nicio oră de muncă suplimentară începând de la 1 ianuarie 2022. De asemenea, oamenii legii amenință cu blocarea activității.