Ultima actualizare: azi, 16:47

Locale

Liderii Europol, îndemn pentru polițiștii din Satu Mare: „Dați avertismente, nu amenzi!”

Liderii sindicatului Europol din județul Satu Mare i-a îndrumat pe colegi să aplice avertismente, nu amenzi, pentru abateri care nu sunt grave. Îndemnul a avut loc astăzi, în cadrul protestului ce a avut loc în fața Prefecturii Satu Mare.                        

„Vă rugăm în continuare să aplicați avertisment pentru faptele care nu sunt atât de grave și unde se poate impune această măsură, pentru că nu ne lăsăm. Trebuie să luptăm în continuare!”, a fost mesajul liderului protestului.

Polițiștii sătmăreni au cerut aplicarea Legii salarizării unitare de către Guvern, deoarece aceștia încă sunt plătiți la nivelul salariului din anul 2009.


Reamintim că zeci de polițiști, printre care și polițiști de frontieră, respectiv polițiști de penitenciar, au ieșit să protesteze, în această dimineață, în fața Prefecturii Satu Mare. Acțiunea a început în această dimineață, miercuri, 15 decembrie, la ora 10.00. Înarmați cu vuvuzele și bannere, polițiștii sătmăreni au protestat în centrul orașului, nemulțumiți de salariile pe care le primesc.

Polițiștii au scandat mai multe sloganuri, printre care ”Vrem salarizare, nu discriminare’’, ,,Munca cinstită este prost plătită” sau ,,Infractori descoperim, dar salarii nu primim’’.

Dacă acțiunile din această săptămână nu vor aduce rezultate, polițiștii se pregătesc să continue protestele și amenință să nu mai efectueze nicio oră de muncă suplimentară începând de la 1 ianuarie 2022. De asemenea, oamenii legii amenință cu blocarea activității.

11 comentarii

  1. România reală Răspunde

    Am o nedumerire. Totuși polițiștii văd că trăiesc cu convingerea că menirea lor este să dea țacpac amenzi și gata. Chiar numai asta este treaba lor? Căci eu mă cam îndoiesc. Asta și este una din motivele pentru care țara a ajuns în halul ăsta. Oamenii simpli tot încearcă să jongleze statul, să-l dribleze dacă se poate iar instituțiile de forță sau cam toate instituțiile bugetare caută să te prindă. Pentru ei toți suntem potențiali răufăcători.
    Nu mai dați puiul lui mamii amenzi! Foarte bine! Dar ce ziceți puneți de niște acțiuni de educare civică, acțiuni de prevenție? Că deja arătăm ca o junglă sălbatică! Amenda este soluția pentru orice și prin asta se măsoară orice activitate? Și mai ziceți că nu e adevărat că ați avea plan la amenzi? Chiar credeți că suntem toți câștigați la loz în plic?

    • Pulitist Răspunde

      Ai vazut sa faca si altceva inafara sa dea amenzi? Chiar nu vad rostul pulitiei, dar trebui desfiintata. Sugativa de bani din taxe, si iti mai iau si bani din amenzi.

    • Mila Răspunde

      4Fete pentru sex în orașul tău – only4you.site

  2. Ion ion Răspunde

    Odată ajunși polițiști , faptul ca ” te poate amenda ” , alimentează un complex de superioritate la cei mai mulți dintre ei
     Acest complex se manifestă ca o “umflare” a propriului sentiment de importanță, prin fantezii de îngâmfare și cu vise de supremație.
    La baza complexului de superioritate sta nevoia de a depăși sentimentele de inferioritate…
    Ei simt asta ..dar cu procesul verbal în mana se cred mici Dumnezei ….

  3. VLAD Răspunde

    Apoi numa 10 ati fost in Piata?La restu nu le traba salar?Ma baieti, nu umblati dupa cioara vopsita ca oricum nu se poate, nu-s bani! Intrebati-va parintii de ce au iesit tinerii in 1989 ?! pentru un trai mai bun pentru toti nu numa pentru ei !Asta sa faceti, altfel o sa tot iesiti in strada pana la pensie !Fiti alaturi de oameni, nu v-ati saturat de vrajeli si minciuni?!!!NOI..DA!!!!

    • Milițian Răspunde

      Am citit mesajul scris …
      V-ati saturat de Minciuna , Aroganta di Indolenta ….
      Mai băieți.. VOI sunteți M.A.I …
      Voi faceți parte din sistem , voi sunteți sistemul …

      Cu alte cuvinte recunoașteți ca sunteți Mincinoși, Aroganți și Indolenți.. … da umblați după salarii mai mari.

      Pe loc repaus!
      Mars la sapă , ….ca în alta parte nu va angajează nimeni.

  4. Stela Răspunde

    Eu sunt pensionara cu o pensie de 1100 lei, nu imi ajung banii sa traiesc,facturi,medicamente,mancare si sunt foarte multi ca mine.De ce discrepanta asta intre pensii si salarii? Nu a promis presedintele ca se ocupa de pensiile speciale? Cu ce-s aia mai cu mot ca mine care am lucrat 45 de ani in 3 schimburi? Dragi politisti,iesiti in strada nu doar pentru voi,zbateti-va si pentru copiii si parintii vostrii si nu mai amendati oameni pentru masca si alte scorneli,nu mai fiti sclavii celor pentru care nu suntem decat un numar,oricum nu va baga in seama,ca ei au totul si daca dau au impresia ca dau de la ei, da tot de la noi dau,din impozitele si taxele noastre!Trezirea oameni ca ajungem cu prostiile lor si cu scumpirile la sapa de lemn!

  5. 007 Răspunde

    Stela draga,sunt pensionar si eu ,atentie cu cotizatie in 48 ani de munca si o pensie de 5 0000lei,dar nu pot sa admit ca voi ca pensionari cu pensii mici sa faceti tot felul de excursii si chefuri cu toti ciudatii pe care vi i-ati ales sa va fraiereasca in zeci de CONDUCERI A asociatiilor de pensionari si nu iesiti in strada sa va cereti drepturile ,asteptand sa va rezolve ALTII problemeleDe ce aveti probleme toti frustatii de pe aici si aiurea,cu toti cei care isi cer drepturile AZI ,pentru un viiitor mai bun,chiar si la batranete?Oare de ce cei de la privat cu salarii minime , nu-si apara interesele pentru un salariu decent si pensie acceptabila pentru acelasi nivel de contributivitate ?Stiti de ce ,SUNT LASI si PROSTI,asteapta para malaiata,ca niste lasi ligai pe langa sefi(am fost sef 40 de ani) si desigur n-au sindicate si/sau lideri de sindicat,pai cum luptati voi pentru drepturile voastre(vezi DREXMAILER unde li s-a INTERZIS SINDICAT -spuneti ce-au facut plangaciosii de pe aici atunci cand li s-a interzis infiintarea sindicatului) ,ATACATI PE CEI CARE SUNT INTERESATI DE VIITORUL LOR,PE LOGICA, DACA NOI SUNT LASI toti trebuie fie LASI”
    Ca sa ma intelegeti mai bine ,iata cum vad eu tacerea LASILOR plangaciosi fie cu pensii,fie cu salarii mici,care se complac azi sa nu reactioneze dacat la cei care stiu ce consecinte poate avea prostirea ;
    Aproape toti aveti o gandire LIMITATA si dezinteresata,ATENTIE,pana suportati propriul rezultat al lasitatii,dupa care deveniti vocali ! Totul porneste de la acesti politicieni, care va prostesc si catalogand cetatenii care NU AU CONTRIBUIT la propria pensie ca fiind PENSIONARI? Atunci cei care au contribuit toata viata la propria pensie, cum sunt numiti, in ce categorie sunt plasati??? In categoria cersetorilor de drepturi deja platite sau in asistati social pentru ca au contribuit financiar la propria pensie ,toata perioada cat au avut serviciu? Cum sunt adunati in aceeasi oala cu numele pensionari: LENESII si NECONTRIBUTORII la drepturi! Vedem cu ochii nostrii cum se platesc sume nemeritate celor careNU AU MUNCIT sau au muncit un timp foarte scurt, ca pensie in defavoarea celor care au muncit si contribuit pentru a avea un nivel de trai decent la batranete! Stimulati sunt milogii si puturosii, NU si cei harnici!ATUNCI de ce sa mai MUNCESTI IN TARA ACEASTA ?
    ICe ziceti de plata pensiilor pe acest calcul ?
    -Un calcul in regula celor trei simple ar rezolva problema drepturilor fara comentarii,adica la un an de munca primesti 100 de lei pensie pe luna,atunci la 38 de ani munciti primesti 3.800 lei pensie.
    Regula de trei simple:daca la un an de munca primesti 100 de lei la 38 de ani primesti x lei,unde x este =cu 38×100=3.800 lei.Oare cine ar mai comenta la aceasta lege CLARA ?!Iar pentru luni se imparte 100 lei la 12 luni si se calculeaza suma aferenta.Adica 100 lei impartiti la 12 luni =8,333,luna.
    Este ECHITABIL sieste aplicata prima regula a democratiei..MANANCI CAT MUNCESTIT SI CAT AI COTIZAT.
    P.S.1 Cei cu pensii speciale, nerusinate,etc,etc, le-au obtinut tot din cauza lasitatii NOASTRE…pe sintagma, o natie fara reactie la derapajele democratiei este DEFINITIV PIERDUTA !

  6. 007 Răspunde

    ERATA;pensie de 5000 lei

  7. Geza Răspunde

    Lider euro6 o văzut hoți numai pe televizor și in reviste

  8. România Răspunde

    Dar o statuie din bronz ori din marmură de Carrara nu vrea fiecare? Așa fiecare pe persoană fizică? Polițistul erou care dă amenzi din pix ca să nu spun alte situații? Alții în ziua de azi se chinuie și nu e vorba de cei care lucrează la bandă la oricare societate binescută din oraș! Eu cred că sunteți rupt de realitate!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.