PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Sătmărean, după episodul Petea: „Să vă fie ruşine! Oamenii își făceau nevoile în șanț”

Un sătmărean, plecat în străinătate, a fost victima dezastrului care s-a întâmplat zile în șir la vama Petea. Acesta, împreună cu familia lui, au stat aproape 8 ore la coadă de 12 km, timp în care s-au simțit umiliți și batjocoriți.

Pe lângă drumul lung parcurs, familia nefericită trebuia să aștepte ore întregi, timp în care schimbau scutecul copilașului lor în mașină. Ei s-au arătat revoltaţi de faptul că de-a lungul cozii de 12 km nu se găsește nici măcar o toaletă.

“Ne-am simţit umiliţi, batjocoriţi, ai nimănui. Am stat aproape 8 ore la coadă la intrarea în frumoasa noastră ţară. Am plecat în urmă cu mulţi ani dezamăgiţi de politică, am plecat în plină sărăcie. Cu greu ne-am ridicat, am muncit, am trimis foarte mulţi bani acasă, aproape tot ce am economisit în străinătate am trimis către România. Venim acasă de două ori ce an şi ce primim în schimb? Umilinţă! Autorităţilor nu le lasă că stăm cu copii în maşină, nu ştiu cum e să schimbi scutece în maşină, să nu îţi poţi spăla copilul, să stai în şezut atâtea ore. Ce e mai crunt este că nu era nici măcar o toaletă. O coadă de 12 km de maşini. În Europa civilizată oamenii îşi făceau nevoile în şanţ, pe marginea drumului! Să ştii că problema se repetă an de an şi să nu asiguri măcar minimum necesar, arată dispreţul şi indiferenţa. În loc de bucurii, am intrat în ţară din nou cu un gust amar. Autorităţilor de la frontieră şi politicienilor care nu au reuşit să ducă România în Schengen le transmis un singur mesaj: SĂ VĂ FIE RUŞINE!”, a transmis sătmăreanul, Redacţiei PortalSM.