Ultima actualizare: azi, 17:36

Locale

Sătmărean, după episodul Petea: „Să vă fie ruşine! Oamenii își făceau nevoile în șanț”

Un sătmărean, plecat în străinătate, a fost victima dezastrului care s-a întâmplat zile în șir la vama Petea. Acesta, împreună cu familia lui, au stat aproape 8 ore la coadă de 12 km, timp în care s-au simțit umiliți și batjocoriți.

Pe lângă drumul lung parcurs, familia nefericită trebuia să aștepte ore întregi, timp în care schimbau scutecul copilașului lor în mașină. Ei s-au arătat revoltaţi de faptul că de-a lungul cozii de 12 km nu se găsește nici măcar o toaletă.

“Ne-am simţit umiliţi, batjocoriţi, ai nimănui. Am stat aproape 8 ore la coadă la intrarea în frumoasa noastră ţară. Am plecat în urmă cu mulţi ani dezamăgiţi de politică, am plecat în plină sărăcie. Cu greu ne-am ridicat, am muncit, am trimis foarte mulţi bani acasă, aproape tot ce am economisit în străinătate am trimis către România. Venim acasă de două ori ce an şi ce primim în schimb? Umilinţă! Autorităţilor nu le lasă că stăm cu copii în maşină, nu ştiu cum e să schimbi scutece în maşină, să nu îţi poţi spăla copilul, să stai în şezut atâtea ore. Ce e mai crunt este că nu era nici măcar o toaletă. O coadă de 12 km de maşini. În Europa civilizată oamenii îşi făceau nevoile în şanţ, pe marginea drumului! Să ştii că problema se repetă an de an şi să nu asiguri măcar minimum necesar, arată dispreţul şi indiferenţa. În loc de bucurii, am intrat în ţară din nou cu un gust amar. Autorităţilor de la frontieră şi politicienilor care nu au reuşit să ducă România în Schengen le transmis un singur mesaj: SĂ VĂ FIE RUŞINE!”, a transmis sătmăreanul, Redacţiei PortalSM.

16 comentarii

  1. Bogdan Dumitras Răspunde

    Votați Adrian Cozma, #echipacastigatoare. În timp de Bode doarme pe bancheta din spate a mașinii, Adrian Cozma s-a făcut ospătar. În acest timp, mii de romani petrec ore bune în vama. Vama Petea, nu Vama Veche.

  2. John Doe Răspunde

    Poate ar trebui sa va plangeti la UE fiindca tot nu ne aflam in Schengen. (Până în prezent România a parcurs cu succes toate etapele tehnice necesare. Evaluarea celor şapte domenii de interes (cooperare poliţienească, protecţia datelor, consulate, frontiere maritime, frontiere aeriene, frontiere terestre, SIS/SIRENE) a concluzionat că România îndeplineşte condiţiile de aderare la Spaţiul Schengen.

    Finalizarea procesului de aderare la Spaţiul Schengen este supusă deciziei unanime a statelor membre, la nivelul Consiliului Uniunii Europene.) – sura MAE

    Ce ar fi in loc sa va ingramaditi la vama Petea, sa va ingramaditi la consiliul UE sa va plangeti acolo.

  3. Matrozul Răspunde

    Bode, da-ti demisia!

  4. W Răspunde

    Degeaba ați plecat nu ati învățat absolut nimic. Nu-i de venit inapoi. Nu însemnați nimic și nici nu contati

  5. Satmarean 1 Răspunde

    @John Doe.
    1.Corect.
    2.Cand au pornit la drum au stiut la ce se inhama. 3. De ce nu au cerut toalete la statul ungar,ca doar oe teritoriul lor era pe o distanta de 12km. Tot Ro e vinovata?
    4.Daca erau vaccinati se putea trece ca prin branza. Ok,nu au vrut. Atunci sa suporte consecintele. Sunt cazuri cand se carantineaza autocare intregi si normal ca dureaza.

    • Mda Răspunde

      Boschetarule , ca in branza iti intra la tine in gura. Daca vii din unele tari,si vaccinat se pisa vamesii pe tine.

  6. dze Răspunde

    mai, da de ce veniti inapoi ???….si deja incepeti sa va plangeti…inainte sa intrati in tara voastra DRAGA??..credeti ca aicielea s-au schimbat lucrurile?..DA…in rau!

  7. Altu Răspunde

    Luați-vă copiii cu voi, și băgați-vă p..a în ea de țară. Nu mai trimiteți bani, stați acolo și vedeți-vă de viață. Sunteti buni doar la vot și când trimiteți bani.

    • Cetateanul Răspunde

      “Sunteti buni doar la vot și când trimiteți bani.”?
      Cu ce te ajută pe tine votul lor? Cei pe care-i votează ei, îți impun ție reguli pe care nici ei nu vor să le respecte!
      Cu banii, iar este o prostie! Trimit bani care, în marea lor majoritate, intră în economia neagră.
      Mergi la orice depozit sau magazin local din zona oașului și spui că vrei să cumperi de peste 1000 euro, dar fără TVA, și să vezi ce surpriză o să ai!

      Sunt sătul de ei, au plecat, duși să fie! Când se întorc, uită de orice regulă de bun-simț sau de lege! Vor să fie tratați preferențial, că doar, vezi doamne, ei sunt diasporezi, ștergătorii de cur ai bătrânilor europei!
      Vai de mamele lor!

  8. Satmarean 1 Răspunde

    @Mda. Boule vb frumos ca nu te- am jignit. Daca esti unul dintre cei care au stat ore intregi la vama foarte bine au facut vamesii. Meriti din plin.

  9. a Răspunde

    Nivelul de inteligenta a celor veniti de sarbatori e catastrofal. In loc pe placute, cu gesturi obscene, aveau nevoie de presiune pe CE, pt a intra in Schengen. Se vede ca au plecat ca sclavi, le e teama sa nu fie alungati de acolo, dau vina pe cine ii duce capul.
    Il astept pe dl deputat sa ia vreo 100 de bravi barbati si femei romance, iar pe niste cai albi, sa intre in CE sa obtina spatiul Schengen. Si mai departe sa dezlege itele opunerii Olandei, vazut ca dl Ruth e masochist cu Romania, rau intentionat sau ii dicteaza interese mari ecinomice, gen portul Constanta, capacitatea de a aduce marfuri din Asia.
    * de ce nu s-au pozat fiecare si sa blocheze serverul CE?
    ** de fiecare data cand trec vama in Ungaria, imi lasa impresia ca intru in genunchi in UE. Romanii imi scaneaza moaca din pasaport, ungurii ma pun sa suflu in fiola, sa le arat cadavrul din portbagaj..

  10. Gheorghe Răspunde

    Nu e vina autorităților, e vina romanilor intelectuali care nu s-au vaccinat și se cearta inutil timp de 20 de minute cu Vameșii ca nu vor carantina…

  11. Vlad Tepes Răspunde

    Intelegindu-i pe deplin prin ce trec, i-as indemna si eu, daca vor sa-si usureze situatia pe cind se vor intoarce anul viitor acasa, sa se organizeze, in fiecare weekend si sa manifeste in fata Comisiei Europene, in fata ambasadelor Olandei, Frantei si Germaniei din Paris, Roma, Madrid, Londra etc sa aratati lumii intregi dorinta noastra de a adera la spatiul Schengen !!!
    Acolo sa va vad cit sinteti de activi, in sensul cel mai bun al cuvintului.

  12. Satmarean 1 Răspunde

    @a- Vlad Tepes- Gheorghe 👏👏👏👏👍

    • Gheorghe Răspunde

      In primul rand vad ca Portalsm lasă ca doua persoane diferite cu același nume(Gheorghe)sa publice comentarii!!!!???nu mi se pare normal.vad ca mai este un Gheorghe pe aici,interesant!!!?
      Pentru sărmanul care a trimis la redacția ,,portalsm”mesajul…
      Da ce te așteptai tu sa vezi când știai cam cum sta treaba pe aici?Va așteptați sa fiți primiți cu fanfara,cu buchete de flori sau cum?Numa un neinsirat nu putea sa nu anticipeze ca va fi mare măgărie la vama deoarece s-au pus în mișcare sute si mii de mașini care vin de aiurea ca să între în tara și toate intr-un interval de timp destul de scurt.La întrarea în tara sunt vămi,sunt legi care trebuie respectate asa cum respectați și voi legile din tarile în care trăiți și munciți momentan.Nu?….Ca trăitor câțiva ani prin Europa vreau sa spun ca peste tot sunt reguli,legi care obligatoriu trebuie respectate pentru a beneficia de drepturile care decurg din asta.Cat despre faptul ca oamenii di-au făcut nevoile pe unde apucau….nimic nou pentru ca 80% din romanii care circula spre și dinspre România cam asa procedează.Opresc autobuzele,microbuzele și mașinile în parcări și…..știm noi cum se procedează.
      Până la urmă io zic să-l votați voi diaspora pe Johannis încă vreo 20 de ani ca să poate sa va aducă la o ,Românie normala” și ,,lucrul bine făcut”.
      Io zic sa lăsăm supărarea ca vin sărbătorile și nu merita sa fim supărați ca nu am fost primiți cum trebuie….Trebuie perseverat poate la anu(sau la șohanu)va fi mai bine!

  13. M Răspunde

    1. Daca aveti bani de ve nu veniti cu avionul?
    2. De ce vin acasa vei fara vaccin? Stiu bine ce urmeaza, iata ce cozi produc ca tin randul.
    3. Cum a zis Ponta? Nu ne trebuie Schengen.
    4. Politistul maghiar se uita la documente si termina in 5 secunde, romanul scaneaza sinte tine 3 minute.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.