PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Înfrângere pentru Florisal după ce a încercat să modifice licitația pentru salubritate

Actualul operator de salubritate din municipiul Satu Mare a suferit o înfrângere în Justiție. Florisal a încercat să blocheze licitația pentru serviciile de salubritate, ori măcar să modifice unele prevederi din caietul de sarcini cu care nu era de acord.

Florisal a dat în judecată Primăria Satu Mare la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor și apoi la Curtea de Apel Oradea, dar a pierdut ambele acțiuni pe care le-a inițiat. Poziția Florisal a fost susținută și de consilierul municipal PSD, Ciprian Crăciun, care a cerut public constituirea unei comisii care să analizeze nemulțumirile operatorului de salubritate.

Totodată, Crăciun a acuzat Primăria că ar fi copiat caietul de sarcini după unul elaborat în 2019 de Primăria Odorheiul Secuiesc, ignorând faptul că licitația organizată de Primăria Satu Mare a demarat în 2018.

Mai întâi, Florisal a cerut suspendarea licitației, dar a pierdut atât la CNSC, cât și la Curtea de Apel Oradea, care au dat dreptate Primăriei Satu Mare.

Totodată, Florisal a cerut și modificarea mai multor prevederi din caietul de sarcini, pe care considera că ar dezavantaja firma sătmăreană în fața unor potențiali concurenți. Practic, Florisal nu ar dori să se despartă de celebrele tractorașe.

Atât CSNC, dar și Curtea de Apel Oradea au respins contestația Florisal în totalitate, arătând că licitația organizată de Primăria Satu Mare este perfect legală, iar prevederile caietului de sarcini sunt corecte.