PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Maskulik Csaba, explicații pentru becurile aprinse ziua

Administratorului public, Maskulik Csaba, a explicat care a fost motivul pentru care au fost aprinse ziua becurile de iluminat public din municipiul Satu Mare. A fost o defecțiune de soft, a afirmat acesta, în cadrul unei conferințe, precizând că se caută soluţii pentru reducerea consumului inutil.

“Au fost discuții acum câteva zile că în unele cartiere ardea iluminatul public, a fost o defecțiune de rețea de soft, prin care încercăm cu firma de renume cu care lucrăm la ora actuală să reducem cât se poate de mult din consumul inutil”, a declarat Maskulik.

Potrivit acestuia, cantitatea de curent necesară pe un an de zile este asigurată până în luna iunie, la prețul vechi, dacă este respectat contractul încheiat anul trecut. „Din fericire, noi anul trecut, în iunie am licitat la bursă”, a spus acesta.

El a făcut o simulare care arată că dacă în anul 2021 iliminatul public a costat aproximativ 4,3 milioane de lei,  în 2022 acesta va ajunge undeva la 8,5 milioane, dacă se meține prețul din contract.

„Încă nu știm, pentru că nu a venit factura pe ianuarie, dacă nu se menține și vom intra și noi la acele prețuri exorbitante, vom închide undeva la 12-13 milioane de lei, deci este absolut incredibil”, a spus Maskulik.