Ultima actualizare: ieri, 21:59

Locale

Maskulik Csaba, explicații pentru becurile aprinse ziua

Administratorului public, Maskulik Csaba, a explicat care a fost motivul pentru care au fost aprinse ziua becurile de iluminat public din municipiul Satu Mare. A fost o defecțiune de soft, a afirmat acesta, în cadrul unei conferințe, precizând că se caută soluţii pentru reducerea consumului inutil.

“Au fost discuții acum câteva zile că în unele cartiere ardea iluminatul public, a fost o defecțiune de rețea de soft, prin care încercăm cu firma de renume cu care lucrăm la ora actuală să reducem cât se poate de mult din consumul inutil”, a declarat Maskulik.

Potrivit acestuia, cantitatea de curent necesară pe un an de zile este asigurată până în luna iunie, la prețul vechi, dacă este respectat contractul încheiat anul trecut. „Din fericire, noi anul trecut, în iunie am licitat la bursă”, a spus acesta.

El a făcut o simulare care arată că dacă în anul 2021 iliminatul public a costat aproximativ 4,3 milioane de lei,  în 2022 acesta va ajunge undeva la 8,5 milioane, dacă se meține prețul din contract.

„Încă nu știm, pentru că nu a venit factura pe ianuarie, dacă nu se menține și vom intra și noi la acele prețuri exorbitante, vom închide undeva la 12-13 milioane de lei, deci este absolut incredibil”, a spus Maskulik.

 

 

 

9 comentarii

  1. Alpater Faras Răspunde

    Are bani satmarenii romun sa plateste. Am pus numa da-l nostru peste tot sa ne juchem cu banu romunurilor. Asta vedetz doar cu curentu de la becur ziua da cate nu vedet la voi cum luam noi banu. Igoz hey.

  2. ecologist Răspunde

    Nu cred că de explicații avem nevoie ci ca astfel de lucruri să nu se întâmple pentru că acel curent s-a consumat degeaba și nu e vorba de puțin că zile întregi ardea și cam peste tot în oraș. Iar de plătit tot trebuie plătit indeferent de teoriile lui Maskulik. Atenție nu e vorba de 2 lei și tot din banii noștri greu strânși se vor plăti. Ca și amenzile alea mari date pentru Florisal și achitate de 3 ani la rând de Primărie aproape câte un miliard de lei vechi și asta an de an!!! Chiar așa mulți bani avem???

  3. c-block Răspunde

    Mnoah! Ce ne-a iesplicat sitimenajerul! Acum o întrebare! Iesplicația lui ține loc de factură pentru achitarea curentului consumat degeaba ori ba??? Sau crede dânsul că după iesplicația dumnealui furnizorul din ce samaritean este stornează factura deja emisă???

  4. C4s Răspunde

    Bun soft. O sa vedeti ca nu stie nici cand se schimba ora si ade 1 ora in plus degeaba.

  5. Xpert68 Răspunde

    Cea mai buna explicatie: Maskulik da-ti demisia si mai lasa si pe altii in loc ca tu ai obosit fratika ungure bulan!!!!!!😂😂😂

  6. Lucifer Morningstar Răspunde

    Maskulik, om de nimic. Lasă unul tânăr capabil cu experiență, un profesionist. Stai degeaba pe scaun acolo.

    • De aici înțelege fiecare ce vrea Răspunde

      Se implinesc cam 5 ani de cand la o ploaie mai zdravana de vara s-a blocat pasajul din Soarelui. Au iesit pompierii sa scoata ditamai balta cu masinile cu tot ce au. Era si Maskulik acolo. L-am abordat doar il cunosc bine si i-am zis atunci ce ar trebui facut ca sa nu se repete. E ceva investitie dar doar pentru asta este primaria. La care reactia lui m-a lasat fara replica. Il citez :”Si atunci nu mai iesim cu masinuta rosie a pompierilor si cu sirena pornita ca sa vada lumea ca lucram?????”. Cam asta e nivelul lui. De atunci nici nu mai incerc sa-l mai caut ca vad ca i s-a urcat la cap. A devenit deja Very Important Person. Noroc ca macar Soarele mai rasare si fara acceptul lui.

  7. Maskulik Laba Răspunde

    Stati ca slugile si comentati aiurea aici. Hai ca va tai internetul imeadiat si curentul. Sa fie de tinut becurile ziua pe strada. Saracilor.

  8. Daniel Răspunde

    S-ar putea monta panouri fotovoltaice pe stâlpuri și baterii în stâlpuri. Cât de puțin dar bate totuși soarele și la noi. Energia ce nu poate fi stocată în bateriile din stâlpuri să fie transferată către electrica care pe urmă să subvenționeze curentul folosit in momentele când energia stocată din bateriile stâlpilor nu este suficienta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.