PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Parc cu tematică medievală la Ardud. Proiectul prevede și un amfiteatru cu 500 de locuri

Un parc cu tematică medievală va fi amenajat  la Ardud, printr-un proiect cu finanţare europeană care prevede şi un amfiteatru pentru buna desfășurare a evenimentelor.

Primăria Ardud are în desfășurare în acest moment trei proiecte din fonduri europene în parteneriat cu localități din Ucraina. Potrivit primarului Ovidiu Duma, printre aceste proiecte se numără și un  parc cu tematică medievală, prevăzut cu amfiteatru în aer liber, în zona cetății, spațiu de joacă pentru copii.

Edilul a afirmat că amfiteatrul va avea o capacitate de 500 de locuri care va asigura defășurarea în cele mai bune condiții a evenimentelor care urmează să fie organizate. Ardudul este cunoscut în întreaga ţară pentru festivalul medieval.

Pe lângă amfiteatru, proiectul presupune și construirea unei parcări, a unei stații de încărcare pentru mașinile electrice și de asemenea, un parc de joacă pentru copii cu tematică medievală, pe dealul Cetății. De asemenea, se vor  realiza și alte obiective în cadrul acestui proiect.