Ultima actualizare: azi, 14:10

Locale

Parc cu tematică medievală la Ardud. Proiectul prevede și un amfiteatru cu 500 de locuri

Un parc cu tematică medievală va fi amenajat  la Ardud, printr-un proiect cu finanţare europeană care prevede şi un amfiteatru pentru buna desfășurare a evenimentelor.

Primăria Ardud are în desfășurare în acest moment trei proiecte din fonduri europene în parteneriat cu localități din Ucraina. Potrivit primarului Ovidiu Duma, printre aceste proiecte se numără și un  parc cu tematică medievală, prevăzut cu amfiteatru în aer liber, în zona cetății, spațiu de joacă pentru copii.

Edilul a afirmat că amfiteatrul va avea o capacitate de 500 de locuri care va asigura defășurarea în cele mai bune condiții a evenimentelor care urmează să fie organizate. Ardudul este cunoscut în întreaga ţară pentru festivalul medieval.

Pe lângă amfiteatru, proiectul presupune și construirea unei parcări, a unei stații de încărcare pentru mașinile electrice și de asemenea, un parc de joacă pentru copii cu tematică medievală, pe dealul Cetății. De asemenea, se vor  realiza și alte obiective în cadrul acestui proiect.

14 comentarii

  1. History Răspunde

    Scriu încă odată pentru corect informare. Cetatea a fost construită în anul 1481. A fost dărâmată în anul 1565. Din ruine a fost reconstruită mult mai târziu între anii 1727-1730, până atunci a fost ruină, o grămadă de pietre. Deci ca să vii și să visezi după aia turniri medievale cu călăreți cruciați sau ceva similar e peste înțelegerea mea, e cale lungă. Mai ales cruciați că văzusem inclusiv pe primar echipat ca un cruciat. Așa ceva nu au fost acolo! Cum se cheamă asta?

    • @History Răspunde

      De ce nu lasi oamenii sa viseze?!Logic ca nu a fost nimic din fake-urile visatorilor,si mai ales acele ruine “innobilate” cu geamuri termopan si “trase” in lavabila ,insa pentru spectacol arata bine!! 😛😂

  2. Satmarean Răspunde

    Asa este cand nu consulti oamenii de specialitate .

  3. History Răspunde

    No comment.

  4. wow Răspunde

    da asa este,numa nu stiu cine este direct raspunzatorul acestor cladiri !!? am fost in vara cu niste straini si mam facut de tot rahatul.,GANDACI LA GREU MIZERIE TOTALA REST LA BANI IOC PE SCARI ERA SA CAD ASA ALUNECA A FOST O ZI HOROR !!!!Dl Duma mai controlati personalul multumesc ….

  5. Bucuresti Răspunde

    O tematica Dacica nu este ?

  6. Adrian Cazma Răspunde

    No hou numa naprasnicilor. II sariti la om in cap…da cu ce e diferit ce zice el fata de ce va zic “alesii” de 30 de ani incoace? Macar asta nu va baga mana in buznar si nu va promite pungi cu ulei si zahar. Da la parlamentari si lu giohanis de ce nu-i sariti in cap? La aia ce va iau din venit taxa pe smecherie de ce nu le sariti in cap?

    • History Răspunde

      Ultima-ultima cruciada s-a incheiat cu batalia de la Varna. Ca sa formulez elegant rezultatul batalei nu prea a fost placut pentru cruciati. Asta a fost in 1444. La data respectiva cetatea Ardud nici macar proiect nu era. E falsificare. Cineva ar trebui sa le spuna asta. Degradam totul in niste penibilisme, amestecam lucrurile si ajungem la niste defilari de haine de epoca si atat fara un substrat istoric real. Asta este intentia? Am ajuns ca si americanii ca ne chinuim sa ne faurim o istorie? Nu de alta dar avem cu ce sa ne mandrim. Am putea porni de la momentul descalecarii in Moldova. Pentru ca acel Dragos (Dragffy in istoriografia maghiara) avea si posesii pe la noi, inclusiv zona Ardud-Beltiug. Nu mai bine ne-am ocupa de prezentarea faptelor si evocarea lui? Macar e ceva cat de cat real, istoric palpabil si documetabil.

      • Om Răspunde

        Nu prea ma intereseaza pe nimeni ce spuneti dvs. aici. Important e sa vad ca orasul Ardud se dezvolta. Hai, pa.

        • History Răspunde

          Așa e când te mulțumești cu puțin, prost și greșit. Văd că nici aia nu te deranjează că ești servit pe tavă cu o istorie inexistentă. Culmea e că ce fain s-ar putea face o sărbătoare cu descălecatul lui Dragoș. Plecat frumos pe drum prin Maramureș, trecut Prislopul. Ceva festivaluri, moldoveni care simbolic îi întâmpină etc. Înfrățiri de localități, proiecte comune. Dar astea sunt toate prostii după tine. Mai bine ne jucăm de-a Merlin și cavalerii mesei rotunde că e bine să fii prostit! Ești jalnic. Hai pa! Dealtfel aceea reconstrucție a așa-zisei cetăți este execrabilă și incorectă.

          • Discoperi cianel

            Tu nu vezi ca lumea e cu sus in jos. Nu-i vezi pe toti de pe feisbuci si insta si nu mai stiu ce, toti sunt fericiti, toti au succes, toti sunt bogati, toti sunt mega super. Imagini false crezute de pulime, prin care altii isi fac bani. Cu ce e diferita povestea asta cu ardudul? Majoritatea vor pune botul si va fi totul ok, si o minciuna crezuta si propagata de majoritate se transforma in adevar. Vezi cu lovitura de stat din 89, propagata ca si revolutie. Un exemplu elocvent. Invingatorii scriu istoria asa cum vor ei.

  7. H&R Răspunde

    Spălare de bani? Perfect.

  8. History Răspunde

    @Discoperi cianel, atunci ne merităm soarta dacă suntem parteneri la cum ne batem singuri de propria noastră istorie locală. Încearcă să faci așa ceva la unguri sau de fapt în orice țară se respectă! Să vezi ce încasezi și pe bună dreptate!
    Pentru “tragerea” loto excepțională din decembrie 89 mai există și denumirea de lovituție.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.