PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Primarul Kereskenyi Gabor anunţă principalele lucrări din 2022: buget record

Primarul Kereskenyi Gabor a anunţat astăzi, într-o conferinţă de presă, principalele lucrări care vor fi realizate în acest an în municipiul Satu Mare. El a spus că multe proiecte sunt începute şi speră să fie finalizate iar altele vor fi începute.

Alocăm un buget record pentru dezvoltare şi investiţii. Nu vom încetini nici în acest an ritmul de investiţii”, a spus primarul.

Pentru investiţii a fost alocată suma 166 milioane lei, faţă de 120 în 2021 iar bugetul pentru dezvoltare este de 225 milioane faţă de 184 milioane cât a fost anul trecut.

Printre proiectele amintite se numără finalizarea modernizării Centrului Nou, finalizarea proiectului de regenerare de pe str. Ostrovului, reabilitarea grădiniţelor nr. 29 şi nr. 7, reabilitarea zonei Cubic, a sistemului de management al traficului.

De asemenea, va fi demarat proiectul centrului vechi, construcţia pietonală peste Someş, vor fi continuate lucrările podul peste Someş de pe str. Ştrandului, vor fi modernizări de drumuri, piste de biciclete, locuinţe ANL pentru tineri, sau construcţia de noi creşe.

Alt proiect prevede realizarea unui centru de excelenţă pe str. Wolfenbuttel.

Sper că începem în acest an şi construcţia bazinului de înot didactic. Locaţie la fosta uzină de apă în spatele grădinei Romei, cu intrare de pe str. Crişan şi Griviţei”, a mai spus primarul.

PRIORITĂȚILE ANULUI 2022: