Ultima actualizare: ieri, 21:48

Locale

Primarul Kereskenyi Gabor anunţă principalele lucrări din 2022: buget record

Primarul Kereskenyi Gabor a anunţat astăzi, într-o conferinţă de presă, principalele lucrări care vor fi realizate în acest an în municipiul Satu Mare. El a spus că multe proiecte sunt începute şi speră să fie finalizate iar altele vor fi începute.

Alocăm un buget record pentru dezvoltare şi investiţii. Nu vom încetini nici în acest an ritmul de investiţii”, a spus primarul.

Pentru investiţii a fost alocată suma 166 milioane lei, faţă de 120 în 2021 iar bugetul pentru dezvoltare este de 225 milioane faţă de 184 milioane cât a fost anul trecut.

Printre proiectele amintite se numără finalizarea modernizării Centrului Nou, finalizarea proiectului de regenerare de pe str. Ostrovului, reabilitarea grădiniţelor nr. 29 şi nr. 7, reabilitarea zonei Cubic, a sistemului de management al traficului.

De asemenea, va fi demarat proiectul centrului vechi, construcţia pietonală peste Someş, vor fi continuate lucrările podul peste Someş de pe str. Ştrandului, vor fi modernizări de drumuri, piste de biciclete, locuinţe ANL pentru tineri, sau construcţia de noi creşe.

Alt proiect prevede realizarea unui centru de excelenţă pe str. Wolfenbuttel.

Sper că începem în acest an şi construcţia bazinului de înot didactic. Locaţie la fosta uzină de apă în spatele grădinei Romei, cu intrare de pe str. Crişan şi Griviţei”, a mai spus primarul.

PRIORITĂȚILE ANULUI 2022: 

  • Modernizarea Centrului Vechi din municipiul Satu Mare și extinderea traseului pietonal și velo
  • Pod peste râul Someș- amplasament str. Ștrandului
  • Construirea pasarelei pietonale peste râul Someș, între malul stâng și zona centrală
  • Reabilitarea străzilor și trotuarelor: Caișilor, Dara, George Enescu, Lăcrimioarei, Șt.O.Iosif, Trandafirilor I, Botizului, Zorilor, Decebal, Gheorghe Lazăr, Martirilor Deportați, Mihai Eminescu, Florilor, Oltului, Calea Traian, Vlad Țepeș, Ioan Slavici, Tudor Vladimirescu, Amațului, Dariu Pop, Muncii, Bobocului, Jocului, Basarabia, General Traian Moșoiu, Muncitorului, Zimbrului
  • Modernizarea a 6 cvartale de parcări în cartierele Micro 17, Soarelui și Carpați II
  • Modernizare străzi de pământ: str. Grădinarilor, prelungire str. Sălciilor până pe str. Humulești, prelungire Bld. Transilvania spre str. Diana, lărgirea Bld. Lucian Blaga pe un tronson de 200 m
  • Amenajare pistă de biciclete str.Botizului – Pod Golescu
  • Amenajare pistă de biciclete pe ruta Satu Mare – Dara
  • Construirea bazinului de înot didactic pe str. Crișan
  • Construirea a două creșe noi: str. Poligonului și str. Lalelei
  • ReabilitareaCentrului de Excelență, str. Wolfenbuttel, nr. 6-8
  • Realizarea a 4 terenuri de joacă moderne în cartierele Micro 15, Micro 16 și Micro 17
  • Achiziția de autobuze hibrid și electrice
  • Stații electrice de reîncărcare
  • Reabilitarea termică a 700 de apartamente
  • Suplimentăm fondurile nerambursabile pentru proiecte de cultură, sport și tineret
  • Construirea de locuințe pentru tineri și specialiști

 

30 comentarii

  1. c-block Răspunde

    Da, buget record pentru lucrari facute prost dupa proiecte visate prin birouri si fara verificare anterioara pe teren de genul Cubic sau fantana arteziana nesemnalizata. Dar pe cand ceva parcari etajate propuse sau ceva pasaj pietonal peste Somes?? Cate mandate mai sunt necesare???? Ca despre podul pietonal sau parcari vorbim vorbe de 6 ani!!!!

    • s Răspunde

      Cum sa fie fantana arteziana semnalizata ? Explica te rog. E intr-o zona unde nu au acces masinile. Podul pietonal vrei sa-l faci tu ? Ca nu sunt firme interesate si in stare sa-l faca. Amenajarea Cubicului a fost proiectata de o firma din Bucuresti, nu-i bine ?

      • radical2 Răspunde

        O ambulanta poate intra oricand in orice zona daca este cazul. Deci da. Trebuie neaparat semnalizata indiferent ca e zona pietonala sau nu. Exact asa cum e semnalizata o suprafata alunecoasa. Simplu

        • s Răspunde

          Si ce fel de indicator trebuie montat ATENTIE FANTANA ARTEZIANA ? Tare logic gandesti, o ambulanta aflata intr-o misiune urgenta (nu era cazul) poate ignora orice indicator si orice regula (mai putin trecerea la calea ferata) atunci DOREL poate ignora si indicatorul ATENTIE FANTANA ARTEZIANA. Oare daca ar fi rupt un copac ar trebui sa punem indicator ATENTIE COPAC ? Doamne mare ti-e gradina

          • c-block

            @s, nu am pretenția să cunoști legea construcțiilor. Este o lucrare încă neterminată fapt recunoscut și de Primărie drept concluzie se supraveghează și se delimitează conform legii tocmai pentru a se evita astfel de situații. Nu eu spun asta ci Legea 50. Bagă o căutare pe google și citește. Apoi comentează. Nu te băga la discuții dacă ești paralel cu problema.

          • radical2

            da. atentie fantana arteziana sau mai simplu, ooliti zona/perimetrul. E vorba de o suprafata relativ mica. Dar daca nu e semnalizata, se poate intampla orice. Nu conteaza forma mesajului pana la urma. Important e sa transmita ce trebuie.

      • Aalex Răspunde

        👍👍👍

  2. radical2 Răspunde

    Vor fi tot de proasta calitate? asta nu ne-a mai spus.

    • Mac Adam Răspunde

      cind zici “proasta calitate”, la ce standarde te gandesti ? ASCE ? SR EN 10080 ?

      • radical2 Răspunde

        Mac Adam. Ma gandesc sa nu balteasca apa pe asfalt, sa existe canale de scurgere a apei fliviale ca intr-o tara normala , sa nu se sferme bordurile dupa 2 luni de la finalizarea lucrarii, sa nu apara gropi in asfalt, sa nu se toarne asfalt direct pe copaci. Sa nu mai zic ca in multe locuri bordurile nu sunt puse uniform. Ca e ISO 800, 200, 300, 40000000 chiar nu intereseaza pe nimeni. Conteaza ce se vede.

  3. logica Răspunde

    Se da o veste bune ….si ce?……si daca s-ar anunta investitii de 10 miliarde de euro, executate de cele mai prestigioase firme din lume….tot se gasesc o gramada de carcotasi sa comenteze ca nu e bine. Asta e!

    • logic ilogic Răspunde

      Spune una bucata investitie facuta cap-coada si terminata la timp si calitativ cum trebuie. Una bucata macar.

  4. Altu Răspunde

    Mai bine ar verifica modul cum se astupă gropile. Orașul pare bombardat, mai ales unde au fost reparații anul trecut. Ex.b-dul Muncii,e praf. Numai lucrări de calitate,cine face recepția ar trebui închis pe viață să se învețe minte toți hoții

    • Glumetul Răspunde

      Pai asfaltul a fost atacat de covid, conform tie si restul de antivaxeri Golf,…, H&R, AziNu, ar trebui bagat ceva vaccin, care costa, dar ar fi degeaba pt drum, dar nu pt restul….

      • comentator Răspunde

        Comentariul tău demonstrează dacă mai era nevoi că vaccinul face diferența! La tine se văd clar manifestările post-covid și long covid! Doctorul tău îți transmite să intri urgent în izolare și pe cât posibil să eviți contactul cu internetul. Din câte se pare vaccinul cu chipul ului #billgeitz intră în rezonanță cu IP-ul calculatorului tău și îți transmite online cele mai noi mutații! Dar nu te necăji! Victoria e a ta! Chiar dacă vei fi legumă și vei mânca de acum încolo numai cu paiul!

  5. Lili Răspunde

    Executia proiectului de canalizare si apa potabila din Bercu Rosu se demareaza anul acesta?

  6. 🤔🤔🤔 Răspunde

    Sau standardul neaoș sătmărean, STAS-ul ăla veșnic valabil că las’ că-i binye și așe????

  7. Iuliu Files Răspunde

    Buget record pentru profituri record si cotizatii record pentru acordare de proiecte, multe absolut inutile, facute prost si scump, sau cu prioritate minima, sau toate cele 3 situatii mentionate anterior la un loc. Voi i-ati votat pe unguri acuma tzucati-i sub coada ca fac ce vor cu banii din tributul ce-l platiti.

  8. eu Răspunde

    Oare a uitat d-nul primar sa taie panglica la autogara de pe Botizului?

    • Kereskenyi Labor Răspunde

      Mai uita domn primar multe, da palinca de dimineata nu o uita. Nici restul de pe parcursul zilei.

  9. Alpater Faras Răspunde

    Ce regenerati pe Ostrovului? Pielea de pe colorati? Ce sa faci in ghetto-ul ala? Nu mai stii cum sa-ti asiguri voturile? de ce nu-i muti de acolo pentru ca se declara unguri toti? au distrus toata zona si se extind.

  10. Ion Răspunde

    Sa speram ca dupa modernizarea Centrului Vechi nu va ramane Satu Mare mai sarac istoric si cultural…De obicei Centrul Vechi merge mana in mana cu fenomenul de restaurare si re-functionalizare, nu cu modernizare. Inima istorica a orasului nu se modernizeaza ci se pastreaza autentica, se repara si se re-introduce in circuitul orasului acolo unde e nevoie. Daca ne ghidam dupa ce a iesit in urma proiectelor recente din Satu Mare….nu prea putem fi optimisti. Un lucru facut nu e echivalentul unui lucru BINE facut.

    • Nagasaky Răspunde

      Corect. Si eu cred ca vor strica tot in loc sa faca mai fain. Ma gandesc cu groaza ca vor sa faca centrul vechi pietonal. Blocaj total. Se vede in zilele cand e ceva organizat in centru. O idee proasta din fasa!

      • c-block Răspunde

        @Nagasaky, treaba cu centrul vechi pietonal să știi că nu e prostie doar că trebuie urgent rezolvate niște locuri și nu puține de parcare atunci în prealabil. pentru că astea merg mână în mână. Du-te la Nyiregyhaza și vezi singur ce se întâmplă acolo de când au scos mașinile din centrul lor vechi.
        Dar ce nu spune nici unul dintre voi e visul ăla dintr-o noapte de vară a primarului cum că în față la Dacia să se facă o parcare subterană. Îți dai seama cum și mai ales când se va finaliza? Ceva termen p@livară? De ce nu imediat un tunel cu mai multe ieșiri, către Primărie, către Piața mare și una și pe sub Someș până la Aeroport? Dacă tot săpăm atunci săpare să fie!!!! Iar din pământul sos ne facem aici undeva lângă Aquaparc ceva Luna-Șes mai mic!!!i🤔😱😲🥴💩💩💩
        În paranteză citiți și vor stadiul de implementare a lucrărilor deja începute! 10%, 30%, 50%, hai rar un 70-80%????? Una nu s-a terminat! Vezi și pista de bițigli suspendată lângă Primărie! Altă paranteză, eu nu făceam construcția aia din atâta beton mai bine pe ceva structură solidă metalică. Dar ca să vezi firma respectivă are agregate și betoane! și atunci soluția se mulează pe ce are el disponibil???

    • radical2 Răspunde

      Excelent. Asa e

  11. Anonim Răspunde

    Inainte de asigurarea de locuinte pentru tineri si specialisti ar trebui sa se asigure locuri de munca, prin investitori si companii de nivel national si international. Ca e exod in masa – cam pleaca tinerii si specialistii. Si nu cred ca din cauza lipsei de locuinte.

  12. Mircea Răspunde

    Hopa scoate gabor machetele de la naftalină!!!:)))

  13. Gabot jet Răspunde

    Gabor si echipa lui is pe langa ce se intampla, pai bai gaborica fa pista de biciclete spre padurea noroieni inaptule ca acolo e aer curat, zina linistita, oamenii se relaxeaza, tu faci pe botizului care are deja trotuar mare si ca sa sifonezi banii se va delimita cu 2 linii trotuaru, le ai facut parc la tigani in Soli ia ca deja e inundat inaptule plus ca le ai ridicat pretu la apartamente si garsoniere boule cand puteai sa faci la noroieni un camping sa se relaxeE oamenii cacatule

  14. M.Bormann Răspunde

    Radem noi radem , dar fata de cel mai iubit primar din toate timpurile de pe meleagurile sătmărene Coica cu prietenul sau Ponta ca si premier, un pas in fata deja s-a facut. Asta totusi nimeni nu poate contesta.
    Ca s-ar fi putut face si mai mult, corect.

  15. Avut Răspunde

    Toți comentați, las ca a făcut Coica…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.