PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Soț și soție, accidentați mortal pe zebră, în Carei. Șoferul vinovat a scăpat de închisoare

Șoferul care a accidentat mortal doi soți pe zebră, în municipiul Carei, a scăpat de închisoare. Acesta a primit doi ani cu suspendare în urma evenimentului ce a avut loc la sfârșitul anului 2019. Daunele morale se ridică la un milion de euro.

Magistrații Judecătoriei Satu Mare l-au condamnat la doi ani cu suspendare pe careianul care în 26 noiembrie 2019 a accidentat grav doi soți ce traversau trecerea de pietoni, informează Opinie de Carei. La scurt timp după accident, soții au decedat unul după celălalt din cauza rănilor suferite. Asiguratorul trebuie să plătească membrilor familiei victimelor aproape un milion de euro.

Potrivit sursei citate, pentru săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă, șoferul a fost condamnat la doi ani cu suspendare. Pe durata termenului de supraveghere de doi ani, trebuie să se supună unor obligații fixate de instanță: să se prezinte la Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Satu Mare, la datele fixate de acesta, să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile, să comunice schimbarea locului de muncă, să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. De asemenea, autorul accidentului trebuie să presteze 60 de zile de muncă în folosul comunității.

Judecătoria Satu Mare a obligat Societatea de Asigurare Reasigurare Euroins Asigurare şi Reasigurare SA – Voluntari, unde autorul accidentului avea RCA-ul, să achite aproape un milion de euro cu titlul de daune morale membrilor familiei victimelor.

Instanța a decis următoarele despăgubiri:

Sentința a fost deja atacată cu apel.

Sursa: Opinie de Carei