Ultima actualizare: azi, 20:44

Locale

Soț și soție, accidentați mortal pe zebră, în Carei. Șoferul vinovat a scăpat de închisoare

Șoferul care a accidentat mortal doi soți pe zebră, în municipiul Carei, a scăpat de închisoare. Acesta a primit doi ani cu suspendare în urma evenimentului ce a avut loc la sfârșitul anului 2019. Daunele morale se ridică la un milion de euro.

Magistrații Judecătoriei Satu Mare l-au condamnat la doi ani cu suspendare pe careianul care în 26 noiembrie 2019 a accidentat grav doi soți ce traversau trecerea de pietoni, informează Opinie de Carei. La scurt timp după accident, soții au decedat unul după celălalt din cauza rănilor suferite. Asiguratorul trebuie să plătească membrilor familiei victimelor aproape un milion de euro.

Potrivit sursei citate, pentru săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă, șoferul a fost condamnat la doi ani cu suspendare. Pe durata termenului de supraveghere de doi ani, trebuie să se supună unor obligații fixate de instanță: să se prezinte la Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Satu Mare, la datele fixate de acesta, să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile, să comunice schimbarea locului de muncă, să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. De asemenea, autorul accidentului trebuie să presteze 60 de zile de muncă în folosul comunității.

Judecătoria Satu Mare a obligat Societatea de Asigurare Reasigurare Euroins Asigurare şi Reasigurare SA – Voluntari, unde autorul accidentului avea RCA-ul, să achite aproape un milion de euro cu titlul de daune morale membrilor familiei victimelor.

Instanța a decis următoarele despăgubiri:

  • mamei soțului decedat suma de 100.000 euro şi suma de 15.000 euro în calitate de soacră a victimei S.A., cu titlul de daune morale;
  • fiului victimelor suma de 200.000 euro cu titlul de daune morale şi suma de 2.638,08 lei, cu titlul de daune materiale;
  • fiicei victimelor suma de 240.000 euro cu titlul de daune morale și suma de 19.460,89 lei daune materiale;
  • suma de 100.000 euro cu titlul de daune morale pentru fiecare dintre cei patru nepoți minori ai victimelor.

Sentința a fost deja atacată cu apel.

Sursa: Opinie de Carei

5 comentarii

  1. Lili Răspunde

    Ce de “obligatii” are condamnatul.
    Bataie de joc pe contributiile cetateanului, pe salarii uriase care apoi se convertesc in pensii incredibile.
    Bine ca este pus la plata asiguratorul care maine-poimaine, “datorita supravegherii” ASF da si el faliment.
    Asta este statul roman care se identifica si suprapune 100% cu statul paralel ….

  2. SM Răspunde

    Cum sa mai ai incredere in Politia din Satu Mare si nu numai ?
    Cum sa mai apelezi la Politia din Satu Mare in aceste conditii ?
    Si tot ei sunt nemultumiti si protesteaza ! E chiar culmea …
    Citim aproape zilnic fapte a unor ‘politisti’ care omoara copii de 11 ani pe trecerea de pietoni, care conduc drogati sau in stare de ebrietate, abuzeaza de uniforma, iau spaga sub diferite pretexte, nemaivorbind de musamalizari de dosare, tratarea cu indiferenta a sesizarilor etc etc Problema e ca nu sunt sanctionati cum trebuie, se musamalizeaza abaterile si chiar dosarele penale, eventual sunt mutati in alte locatii temporar si totul decurge la fel, salariile lor cresc periodic si tot nemultumiti sunt, se pensioneaza de tineri cu pensii speciale etc Ce constiinta au asemenea oameni, cum pot dormi linistiti ? RUSINE !

    https://www.presasm.ro/video-individ-beat-si-fara-permis-recidivist-a-blocat-o-mama-si-un-baietel-politia-nu-i-a-facut-nimic/

  3. sclavul sistemului Răspunde

    daca eram eu, muncitor cu salar de romanistan cu siguranta primeam vre-o 15 anisori

  4. Contribuabil Răspunde

    Atat valoreaza doua vieti? Bine ca nu le-ati luat si organele sa mai scoateti din cheltuieli. Cata bataie de joc si umilinta pe poporul asta…

    #fara taxe

  5. Nimeni Răspunde

    De ce sa cheltuiesti atata amar de banet cand se putea rezolva totul intr-o zi, felicitandu-l pe criminal pentru isprava lui si lasandu-l acasa ca si cum nu s-ar fi intamplat nimic? Oare cei din Justitie nu ar putea renunta si ei la aruncarea pe apa Sambetei a atator bani mai ales acum cand populatia este supusa la acest asediu financiar?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.