PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Drona prăbuşită în Croaţia a trecut peste Micula. S-a auzit ca un MIG

Drona prăbuşită în Croaţia a trecut peste partea de nord a judeţului Satu Mare. Potrivit informaţiilor PortalSM, drona trecut pe lângă oraşul Negreşti Oaş şi deasupra localităţii Micula.

Ea a zburat la altitudine joasă şi aputut fi auzită de către unii localnici. Totul a durat foarte puţin, s-a întâmplat la ora 23,23. Drona a stat deasupra României timp de 3 minute.

“S-a auzit ca un MIG”, a spus un localnic pentru PortalSM.

Aeronava a intrat în spațiul aerian al României, venind dinspre Ucraina, în jurul orei 23.23 și a părăsit spațiul aerian național în jurul orei 23.26, îndreptându-se către Ungaria. 

Generalul de brigadă Constantin Spânu, Şeful Direcţiei informare din cadrul MAPN a prezentat în direct la Antena 3, ce ştiu autorităţile de la noi despre drona care a tranzitat şi România.

Drona a intrat în România dinspre Ucraina, nu a survolat oraşul Satu Mare, ci partea de nord a judeţului Satu Mare, în drum spre Ungaria. A ieşit din spaţiul nostru aerian în mai puţin de 3 minute”, a spus generalul Constantin Spânu. 

De ce sunt greu de identificat  aceste drone

“În cazul de faţă trebuie corelaţi mai mulţi factori – viteza ridicată, înălţimea de zbor redusă, ceea ce îngreunează posibilităţile oricărui radar, relieful accidentat (este o zonă muntoasă), dar trebuie asociate şi condiţiile meteo de la acel moment

O dronă ucraineană de recunoaştere s-a prăbuşit, în noaptea de joi spre vineri, în capitala croată Zagreb, însă fără să existe victime. Drona era avariată şi a mai zburat 700 de km înainte de a se prăbuşi.