Ultima actualizare: azi, 21:48

Locale

Drona prăbuşită în Croaţia a trecut peste Micula. S-a auzit ca un MIG

Drona prăbuşită în Croaţia a trecut peste partea de nord a judeţului Satu Mare. Potrivit informaţiilor PortalSM, drona trecut pe lângă oraşul Negreşti Oaş şi deasupra localităţii Micula.

Ea a zburat la altitudine joasă şi aputut fi auzită de către unii localnici. Totul a durat foarte puţin, s-a întâmplat la ora 23,23. Drona a stat deasupra României timp de 3 minute.

“S-a auzit ca un MIG”, a spus un localnic pentru PortalSM.

Aeronava a intrat în spațiul aerian al României, venind dinspre Ucraina, în jurul orei 23.23 și a părăsit spațiul aerian național în jurul orei 23.26, îndreptându-se către Ungaria. 

Generalul de brigadă Constantin Spânu, Şeful Direcţiei informare din cadrul MAPN a prezentat în direct la Antena 3, ce ştiu autorităţile de la noi despre drona care a tranzitat şi România.

Drona a intrat în România dinspre Ucraina, nu a survolat oraşul Satu Mare, ci partea de nord a judeţului Satu Mare, în drum spre Ungaria. A ieşit din spaţiul nostru aerian în mai puţin de 3 minute”, a spus generalul Constantin Spânu. 

De ce sunt greu de identificat  aceste drone

“În cazul de faţă trebuie corelaţi mai mulţi factori – viteza ridicată, înălţimea de zbor redusă, ceea ce îngreunează posibilităţile oricărui radar, relieful accidentat (este o zonă muntoasă), dar trebuie asociate şi condiţiile meteo de la acel moment

O dronă ucraineană de recunoaştere s-a prăbuşit, în noaptea de joi spre vineri, în capitala croată Zagreb, însă fără să existe victime. Drona era avariată şi a mai zburat 700 de km înainte de a se prăbuşi.

 

5 comentarii

  1. jean Răspunde

    Unde este apararea antiaeriana dl general? Cand am facut armata la radiolocatie an 1976 cu vechile radare P12 sau P 35 nici musca nu intra ia tara fara a fi localizata, acum un general probabil facut la apelul bocancilor spune ca a zburat la altitudine joasa, Dl general vorbesti prostii

    • Märgelatu Răspunde

      @jean
      Sustin ce ai comentat !
      Eu am facut armata in 75-76 la o unitate de radiolacatie de pe Vf.Muntele Mare din Jud.Cluj.
      Cu ani in urma am facut excursie cu familia acolo.
      Am ramas uimit de cea ce am vazut acolo,nu a ramas nici urma de statie radar.
      Imediat dupa asa numita (Revolutie) totul a fost desfintat.
      Si ne mai miram ce se intimla in ziua de azi ? cum ai scris pe vremea noastra nici musca nu a zburat fara sa fie neobservat . Jale !

  2. jean Răspunde

    Ati desfiintat unitati de elita de radiolocatie, si acum dati vina ca dronele zboara prea jos sau cu mare viteza ,acesta nu este un raspuns din partea unui GENERAL, ASA CEVA POATE SPUNE EVENTUAL UN SIMPLU SOLDAT, DAR NICI EL NU ARE VOIE DACA ESTE PE UN RADAR

  3. Satmarean Răspunde

    Vai de noi dacă vine războiul peste noi, suntem zero barați !!!. Și în Satu Mare s-a auzit !. Noaptea în jurul orelor 01, 01.30 trec astfel de avioane zgomotoase. Nu e prima dată când s-a auzit.

  4. jean Răspunde

    Sau nu mai exista nici CAAT? Si pe asta l-at i desfiintat/? COMANDAMENTUL APARARII ANTIAERINE A TERITORIULUI.(CAAT)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.