PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

FOTO. O femeie din Ucraina a trecut granița în Ungaria cu zeci de milioane de dolari

Soția unui politician ucrainean a scos din Ucraina aproape 29 de milioane de dolari și un milion si jumătate de euro, bani gheață, informează Digi24. Bancnotele erau puse în mai multe valize.

Potrivit site-ului 24tv.ua, Serghei Lușcenko, fost jurnalist și politician, publică pe contul său de Telegram o fotografie cu valizele cu bani și susține că ar fi vorba despre Anastasia Kotvițkaia, soția fostului deputat Igor Kotvițki. Om de afaceri, acesta este considerat ca fiind mâna dreaptă a lui Arsen Avakov, un politician bogat și influent, bănuit de corupție, care a fost ani de zile ministru de interne, sub diverse adminstrații, până în vara anului trecut, când și-ar fi dat demisia la cererea președintelui Zelenski.

Femeia a trecut frontiera în Ungaria cu o mașină înmatriculată în Ungaria și condusă de un cetățean ungar. Vameșii ucraineni au lăsat vehiculul să treacă, dar grănicerii din Ungaria l-au controlat. Au găsit banii și au pus-o să declare întreaga sumă pe care o avea. Procurorii de la Kiev au deschis o anchetă.

Zilele trecute, și poliția de frontieră din România a anunțat că un cuplu ucrainean a încercat să intre pe la vama Albița cu 1,6 milioane de dolari și 50.000 de euro ascunși în mașină.

Sursa: Digi24