PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

FOTO. Podul de la Seini-Pomi a trecut testul rezistenţei. Camioanele au trecut

Podul de la Seini-Pomi a trecut testul rezistenţei. Primarul oraşului Seini, Gabriela Tulbure, a anunţat pe pagina sa de Facebook că în aceasră primăvată au fost reluate lucrările pe mai multe şantiere, printre care şi la podul peste Someş care face legătura cu comuna Pomi.

Astfel, a fost încercată rezistența podului prin testul de staționare și trecere a podului cu camioane de mare tonaj, conform planului tehnic.

Prin acest pod se face legătura între Seini și Pomi, primul realizat peste Someș după anul 1989, o nouă cale importantă între județele Maramureș și Satu Mare.

,,Podul Seini-Pomi are o lungime de 180 de metri, din care 100 de metri sunt peste luciul de apă, o lățime de aproape 8 metri (are două benzi rutiere, câte una pe sens, și trotuare – putând fi tranzitat și pietonal și cu bicicleta).

Lucrarea este foarte importantă, fiind sigurul pod peste Someș pe o distanță de peste 70 de kilometri (cele mai apropiate fiind podul de pe DJ 193 de la Ardusat, aflat la aproape 19 kilometri de Seini, și podul Decebal din Satu Mare, de pe DN19, situat la peste 55 de kilometri de Seini)”, se arată în descrierea video-ului postat pe Youtube de cameramanul Alin Lauran.