PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

FOTO. Prima refugiată din Ucraina care lucrează la Satu Mare

Prima refugiată din Ucraina care şi-a găsit de lucru în Satu Mare este o femeie de 55 de ani. Lyudmila, frizeriţă de profesie, a decis să vină în România după ce a stat câteva zile într-un buncăr, apoi a venit spre Satu Mare şi şi-a găsit deja de lucru.

“Numele meu este Lyudmila și noi suntem din Ucraina. Pe 24 februarie au început bombardamentele, ne-am da seama că Putin a început Războiul – lucru care ne-a șocat și ne-a speriat foarte tare. Nu știam ce să facem, tuturor oamenilor le era frică,  își făceau griji. Înainte de toate acestea familia noastră a trăit foarte bine, fiica mea era la universitate, eu lucrez ca și coafeză de 28 de ani, soțul meu este electrician și mai am alți doi copii fiecare având o carieră. Cât ai clipi totul s-a schimbat, am fost nevoiți să lăsăm totul în spate, ne-am adăpostit într-un buncăr  până în 1 martie când am decis să venim în România”, a spus Lyudmila, pentru Radio România Actualităţi.

Cel care i-a oferit posibiltiatea de angajare a fost Bajusz Francisc, un cunoscut frizer din oraș, iar Lyudmila și-a început deja activitatea.

“Am 55 de ani și ce ar trebui să fac? Să stau și să trăiesc pe spatele altora ? NU. Îmi place să lucrez, să câștig bani, am copii care încă se bazează pe mine, au nevoie de mine, de ajutorul meu. Vreau să le mulțumesc românilor care mi-au oferit ocazia asta și tututor celor care ne-au oferit un adăpost”, a mai spus aceasta.