Ultima actualizare: azi, 22:15

Locale

FOTO. Prima refugiată din Ucraina care lucrează la Satu Mare

Prima refugiată din Ucraina care şi-a găsit de lucru în Satu Mare este o femeie de 55 de ani. Lyudmila, frizeriţă de profesie, a decis să vină în România după ce a stat câteva zile într-un buncăr, apoi a venit spre Satu Mare şi şi-a găsit deja de lucru.

“Numele meu este Lyudmila și noi suntem din Ucraina. Pe 24 februarie au început bombardamentele, ne-am da seama că Putin a început Războiul – lucru care ne-a șocat și ne-a speriat foarte tare. Nu știam ce să facem, tuturor oamenilor le era frică,  își făceau griji. Înainte de toate acestea familia noastră a trăit foarte bine, fiica mea era la universitate, eu lucrez ca și coafeză de 28 de ani, soțul meu este electrician și mai am alți doi copii fiecare având o carieră. Cât ai clipi totul s-a schimbat, am fost nevoiți să lăsăm totul în spate, ne-am adăpostit într-un buncăr  până în 1 martie când am decis să venim în România”, a spus Lyudmila, pentru Radio România Actualităţi.

Cel care i-a oferit posibiltiatea de angajare a fost Bajusz Francisc, un cunoscut frizer din oraș, iar Lyudmila și-a început deja activitatea.

“Am 55 de ani și ce ar trebui să fac? Să stau și să trăiesc pe spatele altora ? NU. Îmi place să lucrez, să câștig bani, am copii care încă se bazează pe mine, au nevoie de mine, de ajutorul meu. Vreau să le mulțumesc românilor care mi-au oferit ocazia asta și tututor celor care ne-au oferit un adăpost”, a mai spus aceasta.

3 comentarii

  1. Gheorghe Răspunde

    Bravo femeie.Poate ar trebui spus la ce frizerie lucrează.Unii ar merge sa se tundă și sa lase un ciubuc gras.De ce nu?

  2. Mila Răspunde

    4, Fete pentru sex în orașul tău – only4you.site

  3. Nelu Răspunde

    incet dar sigur o sa ne ia locurile noastre de lucru…….
    la o firma de termopane a pretins ca vin si cu 250 euro net pe luna..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.