PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Mii de maghiari, așteptați astăzi în centrul Sătmarului. Defilare cu husari și restricții în trafic

Mii de maghiari sunt așteptați astăzi, marți, 15 martie, în centrul municipiului Satu Mare, pentru a sărbători Ziua Maghiarilor de Pretutindeni. Sărbătoarea va fi marcată așa cum se cuvine în acest an: cu defilare, fanfară și alocuțiuni. Sunt anunțate restricții în trafic în special în zona centrală a orașului.

Defilare cu husari și fanfară în municipiului Satu Mare, după doi ani de pandemie. Organizația Județeană Satu Mare a UDMR, Fundația Sfântul Ștefan și Asociația Tinerilor Maghiari vor pune la punct un amplu eveniment ce va debuta pe data de 15 martie, la ora 16.45, în centrul orașului.

,,Stimați sătmăreni, vă informăm că astăzi, 15 martie, între orele 16.30-18.00, în zona delimitată de str. Ștefan cel Mare- Piața Libertății, vor fi restricții de circulație, cu ocazia Zilei Maghiarilor de Pretutindeni. Vă mulțumim pentru înțelegere!”, informează Primăria Satu Mare.

După depunerile de coroane de la placa memorială Petőfi Sandor, din fața Ceasului Electric, va urma o procesiune cu fanfară și husari pe strada Ștefan cel Mare și în Piața Libertății, iar punctul culminant al evenimentului va avea loc în piața Eroii Revoluției.

Programul manifestărilor din 15 martie:

16.45 – Depuneri de coroane la placa memorială Petőfi Sandor, în fața Ceasului Electric

17.00– Procesiune cu fanfară și husari pe strada Ștefan cel Mare și în Piața Libertății

17.30 – Discursuri și depuneri de coroane la statuia lui Petőfi Sándor din Piața Eroii Revoluției