PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

FOTO. ,,Lacul de Smarald”: O bijuterie a județului batjocorită de indivizii în goană după lemne

”Lacul de Smarald” este o adevărată bijuterie a județului Satu Mare, învăluit într-un peisaj mirific. Zona este vizitată de turiștii din întreaga țară, dar și de indivizi care nu reușesc sub nicio formă să aprecieze frumusețile naturii. 

Numit astfel datorită culorii sale, ,,Lacul de Smarald” din Tarna Mare este special, mai ales că în jurul lui găsim peisaje uimitoare, iar zona trebuie vizitată cu orice preț. Dar nu de oricine. Din păcate, unii indivizi care își văd doar propriul interes nu au cum să aprecieze o astfel de frumusețe a naturii. În ultima perioadă, locul a fost umbrit de deșeurile lăsate în urmă de cei interesați doar de copacii din zonă.

Mai multe bidoane de ulei au fost aruncate pe cărarea dintre copaci, chiar în apropierea lacului, iar dacă indivizii interesați doar de lemne vor continua în ritmul acesta, zona riscă să își piardă întru totul strălucirea.

Lacul are circa 150 de metri pătrați și o culoare verde asemenea unui smarald, datorată chimismului apei ajutat de lumina și căldura soarelui, combinată cu prezența metalelor din sol. Lacul seamănă cu mult mai celebrul Lac Albastru din Maramureș.