Ultima actualizare: ieri, 22:26

Locale

FOTO. ,,Lacul de Smarald”: O bijuterie a județului batjocorită de indivizii în goană după lemne

”Lacul de Smarald” este o adevărată bijuterie a județului Satu Mare, învăluit într-un peisaj mirific. Zona este vizitată de turiștii din întreaga țară, dar și de indivizi care nu reușesc sub nicio formă să aprecieze frumusețile naturii. 

Numit astfel datorită culorii sale, ,,Lacul de Smarald” din Tarna Mare este special, mai ales că în jurul lui găsim peisaje uimitoare, iar zona trebuie vizitată cu orice preț. Dar nu de oricine. Din păcate, unii indivizi care își văd doar propriul interes nu au cum să aprecieze o astfel de frumusețe a naturii. În ultima perioadă, locul a fost umbrit de deșeurile lăsate în urmă de cei interesați doar de copacii din zonă.

Mai multe bidoane de ulei au fost aruncate pe cărarea dintre copaci, chiar în apropierea lacului, iar dacă indivizii interesați doar de lemne vor continua în ritmul acesta, zona riscă să își piardă întru totul strălucirea.

Lacul are circa 150 de metri pătrați și o culoare verde asemenea unui smarald, datorată chimismului apei ajutat de lumina și căldura soarelui, combinată cu prezența metalelor din sol. Lacul seamănă cu mult mai celebrul Lac Albastru din Maramureș.

 

 

9 comentarii

  1. ecologist Răspunde

    Cunosc bine zona dar chiar nu pricep de ce tot promovați balta aia. Dacă prin absurd se trezesc vreo 20-40 de persoane că hai să meargă acolo ce fac acolo? Nici loc destul nu au unde să stea acolo ca să nu mai spun că apa aia stătută din baltă nici nu e potabilă. De fapt și drumul până acolo e jale. De ce insistați să tot dați o palmă la 💩??? De ce nu spubeți că drumul duce și prin cartierul “brazilian” din Tarna Mare? Altă pată de culaore și aia.😤😲💩🤮😱

    • chupacabra Răspunde

      Stimabile Ecologist, la fiecare comentariu esti cu rahatul in gura si pe tastatura. Daca tot esti asa de destept si bun cunoscator, spune unde sa mearga lumea ? Ai fost vreodata la Lacul Albastru { MM ) sau la Laguna Albastra ( CJ ) ? Cu ce sunt mai deosebite decat Lacul de Smarald ? Au apa potabila ? Tu din ce lacuri bei apa ? Si ca sa iti completez cand vizitezi Tarna Mare poti merge la Lacul de Smarald iar apoi te poti duce si la fostele bai, unde vei gasi o capela veche, aleea cu tei seculari, iar mai sus de bai pe drum sunt ramasitele fostei tabere de vara si cea mai mare cascada din Muntii Oas, Cascada de pe Valea Baii. Tu nu ai de unde sti aceste lucruri, cunoscand atat de bine zona, decat sa scoti rahat pe gura.

      • ecologist Răspunde

        Și pe restul le cunosc bine. Mult mai bine decât tuine. Du-te acolo stimabile și vezi ce poți face la balta aia. Apoi să-mi spui că nu te-ai enervat că ai bătut vreme de 70 de km drumul degeaba și pentru ce? E o minunăție să admiri halda de steril de la fosta mină de aur de la Socea Mică înaltă de mai mult de 50 de metri în spatele căruia poți admira balta asta nenorocită. Și vin cu taf-urile peste capul tău tărnenii care trag lemne pe acolo. Du-te și vezi cu ochii tăi apoi comentează. Și să nu-ți spun ce drum bun e până acolo plus îți distrugi vopseaua de pe mașină că te zgârie jungla de mure sălbatice de lângă drum. Ai fost măcar până acolo stimabile?

        • Chupacabra Răspunde

          Evident că am fost, spre deosebire de tine am mers pe jos, de la intarea în sat. Și am fost și la afiniș. Nu sunt genul tău, care merge cu mașina până în casă. Te mai dai și ecologist. Ai ce vedea la lac, culoarea îl face special nu ce e in jurul lui.Si nuferii sunt frumoși la Felix, dar balta miroase.

          • ecologist

            Ai fost pe jos ca pe acolo stai in cartierul ala rau famat. De unde stiu asta? Pentru ca de afinisul dintre cele doua vai stiu doar cei de pe acolo. Trebuie sa traiesti inca trei vieti ca sa fii umblat pe jos atata ca mine si asta numai prin judet. Sunt multe zone prin judet care din fericire nu sunt nici promovate cu toate ca ar merita. Dar macar asa exista sansa sa se pastreze. Cum e valea plina de ciresi spre Bixad Corneasca. Sau padurea de pere padurete de la Chegea. Nu stiu ce vrei sa demonstrezi. Daca asta te face mai feri it de mine poti fi cel mai cel grozav in orice. Bine asa? Numai prostul insista in halul asta in prostia lui.

          • Chupacabra

            Caută mai bine în zona Bixad si capitele seculare. Cu umblatul pe jos nu te da în stamba, un drumeț adevărat merge pe jos la Lacul de Smarald, din respect pentru natura Am fost si la Chegea la peri, pe lângă herghelie. Nu locuiesc în Tarna Mare, am fost însă în zona și la afine, și după ciuperci și în Văgaș și la Gheață. Multumit ? Pe lângă mine nu ești decât un amator de grătare.

  2. 150 mp:) Răspunde

    Stimate “jurnalist” stii ce inseamna 150 mp ??? 100 m lung, intr-adevar cam cat are balta x 1.5 latime. Tu asa ai estimat?

    • ecologist Răspunde

      Cred că e puțin totuși mai mult. Are cam 18-20 m lățime și vreo 20-25 m lungime poate și mai mult. Dar în rest mențin primul meu comentariu. În afară de faptul că are culoarea aia din cauza metalelor grele din apă și ca urmare a vegetației de pe maluri în rest nu înțeleg această “promovare”. Ce faci acolo? Mergi prin sat și bei după aia pălincă ori vin de Tarna până pici lat? Și le faci cu mâna la grănicerii ucraineeni? Curajoși mai sunteți în conjuctura actuală! Și pentru asta faci 70 km din Satu Mare???

    • chupacabra Răspunde

      A gresit, lacul are cca 500 metri patrati.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.