PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

FOTO/VIDEO. S-a deschis podul peste Someș de la Seini-Pomi

Podul peste râul Someș, care face legătura între oraşul Seini şi comuna Pomi din judeţul Satu Mare, a fost deschis circulației astăzi, joi, 14 aprilie.

Podul are o lungime de 180 de metri, din care 100 de metri sunt peste luciul de apă, o lățime de aproape 8 metri. Are două benzi rutiere, câte una pe sens, și trotuare – putând fi tranzitat și pietonal și cu bicicleta.

,,Podul reprezintă un proiect major de infrastructură, însă și o punte de colaborare și cooperare în scopul dezvoltării economice și sociale și, nu în ultimul rând, reprezintă dovada că atunci când suntem uniți în eforturi, când avem curajul să ne fixăm obiective înalte și țeluri ambițioase, împreună putem transforma visul în realitate. Mulțumesc, astăzi, tuturor celor care au crezut, au pus suflet și au muncit în realizarea acestui vis’’, a declarat primarul orașului Seini, Gabriela Tulbure, la evenimentul de inaugurare a noului pod peste Someș.

Lucrările la pod au început în anul 2018, fiind finalizate, așadar, după aproximativ patru ani de zile. Investiția se ridică la peste 16 milioane de lei.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a fost prezent la inaugurarea noului pod.

Legătura dintre localitățile Seini şi Pomi peste râul Someş s-a făcut cu bacul, trecerea fiind îngreunată de cele mai multe ori din cauza condiţiilor meteorologice.

PortalSM a transmis LIVE inaugurarea oficială a noului pod: