PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Academia de Fotbal Partium își construiește bază la Satu Mare. Sute de copii vor fi implicați

Academia de Fotbal Partium își construiește bază la Satu Mare, iar sute de copii vor fi implicați în proiect. Arpad Purguly, directorul profesional al Academiei, a vorbit astăzi despre noul proiect.

În cadrul unei conferințe de presă ce a avut loc, astăzi, vineri, 13 mai, la Satu Mare, coordonatorul noii academii de fotbal ce urmează să se construiască în municipiu, Arpad Purguly, a prezentat filosofia din spatele proiectului, precum și obiectivele noii academii.

Noua academie de fotbal va fi construită pe strada Gorunului, în zona ștrandului Aquastar din municipiul Satu Mare și va dispune de tribune, mai multe terenuri, spații de cazare pentru 150 de persoane, vestiare și servicii conexe. Potrivit lui Arpad Purguly, se vor înființa echipe de under 15, 16, 17, respectiv 19 ani, astfel încât cei mai talentați copii din oraș să aibă posibilitatea de a juca împreuna la aceeași categorie de vârstă. ”Trebuie să redăm copiilor bucuria de a juca fotbal”, spune Purguly.

Noua academie din Satu Mare va fi sub patronajul Academiei Puskas, care susține astfel de proiecte în Slovacia, Serbia sau Ucraina. Noua bază de la Satu Mare ar urma să se construiască anul viitor: ”Sperăm ca anul acesta să avem măcar un teren cu gazon artificial”, spune Arpad Purguly.

Acesta a mai spus că cele patru categorii de vârstă ar urma să fie înființate în cel mult trei ani de zile. Obiectivul este ca noua academie să se ocupe de aproximativ 1.500 de copii, iar 380 de copii să fie zilnic în activitate.