Ultima actualizare: azi, 08:47

Locale

Academia de Fotbal Partium își construiește bază la Satu Mare. Sute de copii vor fi implicați

Academia de Fotbal Partium își construiește bază la Satu Mare, iar sute de copii vor fi implicați în proiect. Arpad Purguly, directorul profesional al Academiei, a vorbit astăzi despre noul proiect.

În cadrul unei conferințe de presă ce a avut loc, astăzi, vineri, 13 mai, la Satu Mare, coordonatorul noii academii de fotbal ce urmează să se construiască în municipiu, Arpad Purguly, a prezentat filosofia din spatele proiectului, precum și obiectivele noii academii.

Noua academie de fotbal va fi construită pe strada Gorunului, în zona ștrandului Aquastar din municipiul Satu Mare și va dispune de tribune, mai multe terenuri, spații de cazare pentru 150 de persoane, vestiare și servicii conexe. Potrivit lui Arpad Purguly, se vor înființa echipe de under 15, 16, 17, respectiv 19 ani, astfel încât cei mai talentați copii din oraș să aibă posibilitatea de a juca împreuna la aceeași categorie de vârstă. ”Trebuie să redăm copiilor bucuria de a juca fotbal”, spune Purguly.

Noua academie din Satu Mare va fi sub patronajul Academiei Puskas, care susține astfel de proiecte în Slovacia, Serbia sau Ucraina. Noua bază de la Satu Mare ar urma să se construiască anul viitor: ”Sperăm ca anul acesta să avem măcar un teren cu gazon artificial”, spune Arpad Purguly.

Acesta a mai spus că cele patru categorii de vârstă ar urma să fie înființate în cel mult trei ani de zile. Obiectivul este ca noua academie să se ocupe de aproximativ 1.500 de copii, iar 380 de copii să fie zilnic în activitate.

 

38 comentarii

  1. Fanica Răspunde

    Bravo. Sper ca o sa fie ca SEPSISF GHEORGHE.
    Mult succes.

  2. Nelu Răspunde

    Asa ma…..BRAVO !!!!!!!

  3. goje adi Răspunde

    daca vreti se poate
    Felicitari pt inovatie
    Abia astept sa se deschide

  4. FARCAU Răspunde

    FELICITARI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    MULT SUCCES !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  5. Altu Răspunde

    Cei mai talentați dar cu sânge roșu -alb-verde. Mă îndoiesc că va fi altfel. Sau indirect tratamentul aplicat copiilor români îi va determina pe aceștia să renunțe.

    • Galatasarai Răspunde

      sovinismul te mangaie …..bucurate ca cineva baga bani in tara asta din lumea a 3.

      • Pedal-Gogu Răspunde

        Păi?Dar ce altceva să-l mângâie pe acest ,,exemplar”?Dacă l-ar fi construit chinezii,bulgarii sau nemtii n-ar fi fost nici o problemă!Nici măcar un comentariu nu ar fi apărut!Dar asa???Păcat că nu există Dumnezeu!Foarte mare Păcat!Dacă ar exista,ăstia care ,,comentează” asa de frumos pe-aici,ar fii cu 2 metrii mai jos!Pe verticală!

    • România reală Răspunde

      @Altu, spune drept ce împiedică statul român ca să facă o asemenea investiție pentru propriul tineret?

      • Galatasarai Răspunde

        la intrebarea asta nu va da raspuns …..pe Altu deranjeaza mundria nationala , ca o tara mica Ungaria poata investi fara probleme in spotul nostru.

      • Altu Răspunde

        Că statul român nu face nimic e altă poveste. Tocmai de aceea Victoraș își face de cap prin Ardeal, că statul român doarme,dormi-ar somnul de veci. Că Victoraș face ceva pt maghiari e de apreciat,cu toate că nu știu cât de fericiți sunt ungurii că statul prăduiește banii lor pt “bozgorii” din Ardeal. Problema mea e că titlul articolului trebuia să fie “Statul maghiar construiește o bază sportivă pt copii maghiari din Satu Mare”

        • România reală Răspunde

          @Altu, iar ești cam paralel. Ce te face să crezi că nu vor fi și copiii români? Ce te face să crezi că la o adică acei copiii nu vor putea primi (asta dacă nu au deja) dubla cetățenie? Că eu personal cunosc mulți mari rrrrrumuni care se rup în gură cu asta dar care de fapt au dubla cetățenie. Că aici nu ar scoate o boabă ungurește e altă treabă dar să vezi cum vorbesc perfect după ce trec de Csengersima!🤔😱😲🥴. Că îți place ori ba cam asta este realitatea de la noi. Și nu Victoraș e de vină pentru asta.

        • joliku Răspunde

          👍

          • polenta

            Ce noroace pe capul vost’ că aveți ce rumega. Beeee. Că nu aia contează că statul ăsta prăpădit își bate joc de voi ci aia că ăștia oare de ce investesc aici banii lor!? Că dacă voi nu faceți nici alții să nu facă! Vă dați seama că există realul pericol ca 380 de copiii de-ai noștri să facă zilnic sport! Ca să nu mai pomenim de realul pericol că poate descoperim vreun talent!?!? Pfoai ce porcărie! Voi auziți ce spuneți?🤔😱😲🤮🥴😭😨🤯🤯💩💩 Mămăligari prăpădiți aia sunteți și aia și veți rămâne cât timp vă comportați așa. Vă meritați soarta.

    • Gheorghe Răspunde

      Altu,de 30 de ani politicienii,marile capete luminate de la bucale,federația r de fotbal și iubitorii de neam s-au căcat pe nevoile și interesele naționale.Amu ne sculam revoltați ca vine unguru și pune steagu în satmar?Da ce ai vrea sa facă, sa refuze invitatia?Prowti ar fi….Legea le permite,vor plăti impozit la stat și echipa dacă vor o înscriu la liga română sau la cea maghiară.
      Malai mare zicea despre psd,„se luptă în birourile secrete din Parlament ca sa dea Ardealul ungurilor”! noi am ras,el sa mirat și mirat a rămas nefăcând nimic împotrivă,dar încet încet lucrurile se mișca în sensul dorit de ungaria și udmr.Asa mi-a zis un coleg maghiar,,toate planurile sunt făcute la ce va fi aici,poate ca noi n-om apuca dar copiii noștri sigur vor împlini marele vis”.Vor mai face asta în 4-5 orașe din nv și uite cam asa se rezolva problema cu fotbalul și….cu imnul🤭.Ce sa-și bata capul autoritățile de la bucale?…
      Nu-s ei de vina ci prostia autorităților romane care numai iubitori de tara nu sunt.

      • hAuleu Maică Răspunde

        Mulți lingăi , cu 7 fete va mai înșiruiti pe aici….

        • polenta Răspunde

          Nu ai ce face. E plină ochi țara de obsedați din ăștia cu probleme false, închipuite. Tot revin la problema lor de bază. Cum spunea cineva din familie ei sunt oameni cu o singură problemă. Sincer îi invidiez că atunci înseamnă că restul problemelor lor sunt ca și rezolvate.

  6. Ok vasile Răspunde

    Se va vorbi romana in aceasta academie “ Partium “ ?
    Romanii vor avea acces?

    • H&R Răspunde

      Va fi stil european, nu stil romanesc. Asa ca stai flexi.

    • Ana Răspunde

      Nu!Categoric NU!Pentru limba daco-romană nu apăsati nici o tastă!Multumim!La a doua intrebare!Bineinteles că vor avea acces dacă vor avea viză de la Ambasada Ungariei!

      • Paraion Răspunde

        Spune drept doare prostia ta? Sau așa ești tu de felul tău, căzută în cap? Dacă nu e așa cum insinuezi așa e că nu vei cere scuze niciodată? Proasta satului. În loc să te bucuri că vine cineva și face ceva în locul nostru că noi suntem puturoși și de unde putem profita. Noi de ce nu am făcut până acum? Câte secole sunt necesare ca noi să facem o singură dată ceva? Că e prăpăd deja în campionatul intern ca să nu mai vorbim de națională! Mai e puțin și ne bate Vanuatu!

  7. H&R Răspunde

    @Altu, tu vrei sa intri in Schengen cu conceptia ta? No way! De mult trebuia sa intre RO in spatiul schengen, dar cu asa ideologie si conceptie, niciodata.

    • Herbert Răspunde

      Cu mentalitatea asta Sovina Bolsevica ,nu o să intră niciodată în Schengen rumania asta jegoasă
      De fapt nici nu merită să intre în Schengen

      • Gheorghe Răspunde

        Herbert,tot cam asa de jegoasa este și Ungaria numa tu nu o vezi.Fiecare vede ce vrea …..

        • c-block Răspunde

          @Gheorghe, tot ce se poate. Dar diferența e că din când în când ei mai și fac ceva din ce au promis și de aia mai și înaintează cu proiectele lor. Noi schimbăm din 4 în 4 ani pe mincinoșii noștri din oficiu iar fondurile se duc aiurea pe prostii gen studii de pre și de fezabilitate pe proiecte care în veci nu se vor realiza. Sunt mai mult de o grămadă de astfel de exemple. Ne furăm căciula singuri. Excelăm că lucrări de proastă calitate și în lucrări neterminate.

  8. Satmarean1 Răspunde

    Ro nu a intrat in shengen nu din cauza ideologiei ci a intereselor UE. Conditiile impuse tocmai de ei sunt indeplinite de mult. In Ro nu se investeste in sport….. si in orice pt ca se fura,incepand de la privati si terminand cu politicieni. Bine ca se investeste in aceasta academie ,iar daca vor fi selectii pe criterii etnice,statul nu trebuie sa doarma. Felicitari si succes.

    • H&R Răspunde

      Nu vor fi selectii pe criterii etnice, fii sigur in asta. Nu de aceea a construit Orban Viktor o gramada de stadioane si in Ungaria. Vezi de pilda Sepsi OSK. https://sepsiosk.ro/index.php/ro/
      Dar e mai bine este sa batem cu caramida in piept, nu?

      • Parampampam Răspunde

        E o megaprostie ce spun unii legat de presupusele selecții pe criterii etnice. Eu cred că ideea pornește exact de la cei care ar face asta dacă ar depinde de ei. Academia se face pentru copiii de aici care vor să joace fotbal. În loc să vă bucurați că vin alții să facă ce trebuia să facem noi demult. Chiar aveți un intelect limitat? Ungurii au început să pună batista pe țambal și cu slovacii și și cu sârbii. Cu ambii au ceva de împărțit dar uite că încep să se înțeleagă pentru interesul comun. Sau credeți că reînviați Mica Antantă? Pentru ce? Debili mai sunteți!

  9. Mămăliga Răspunde

    Noi suntem romani…..noi suntem romani…..noi suntem aici pe veci stăpâni

  10. polenta Răspunde

    … și decât să facem ceva cum trebuie mai bine distrugem tot ce apucăm apoi dăm vina pe alții? Ce bine era înainte de această inițiativă ungurească! Acum că s-a aflat trebuie să ne prefacem că facem și noi ceva! Altfel dormeam încă ani buni în izmene!?!? Caraghioși mai suntem și penibili rău de tot!

  11. Viktor Răspunde

    Văi săracii ungurii
    Cum și-or pierdut ciucurii
    Codrule, codrule drag
    Pe podul sătmarului
    De dorul Ardealului
    Codrule, codrule drag

    S-o suit Viktor pe cal
    Să se uite în Ardeal
    Codrule, codrule drag
    Dă-te-n pizd@ mă-ti jos
    Că Ardealul nu-i a vost’
    Codrule, codrule drag

    • polenta Răspunde

      Dar vindem la oricine chiar si pe maruntis numai la unguri nu! Mai bine ne afundam in r@h@tul nost’! Insistam! Ce frumoazsa tara! Pacat ca-i populata de noi! 🤔😱😱🤮🥴💩💩💩😲😤

    • 🤔🤔🤔 Răspunde

      Ai citat din ta epopeea ta autobiografică “Vițel am fost, bou castrat am ajuns”???😱😲😱🥴🤮🤯

    • Anna Răspunde

      Păcat că mai respiri!Foarte mare Păcat! Oare Socolan,Bolos si Chindris stiu treaba asta?

  12. Viktor Răspunde

    Hepl!!! Să mă ajute cineva de mine însumi!!!!🙏🙏😪

    • Vladimir Răspunde

      Stai, boratom, ke vine io și megbaszlak pe la spate, să îndrept la tine coloana! Să vezi ce gaze o să scoți …

      • Viktor Răspunde

        Consideră-te eliminat. Deposedare pe la spate asta merită. Ca să nu spun că ajungi la categoria de suspect poponar.Ce de pofte ai frățică??? Nu ai un Hustler mai vechi la îndemână?

      • Vladimir Răspunde

        Chicihover ce strașnic bebastam! Mint eghi exact ca un 🐖!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.