PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Un nou eveniment important la Satu Mare. Concerte, spectacole și programe pentru copii

Multe evenimente distractive, dansuri populare, paradă de ziua copiilor, teatru de păpuși, gusturi și produse sătmărene, precum și concerte Nagy Feró és a Beatrice, Children of Distance, Zanzibar și Keresztes Ildikó îi așteaptă pe participanții celei de-a 15-a ediție a Weekend de Familie și Ziua Copilului din acest an.

În perioada 3-5 iunie, unul dintre cele mai importante evenimente de consolidare a comunității din Satu Mare, cea de-a 15-a ediție a Weekend de Familiei și Ziua Copilului, revine cu concerte de înaltă calitate și programe excelente! După o pauză de doi ani, în acest an se pot reîntâlni din nou sătmărenii de toate vârstele la un eveniment plin de programe variate, oferind relaxare de calitate pentru toate vârstele.

Așa cum ne-am obișnuit în ultimul deceniu și jumătate, activitățile tradiționale și concertele de muzică populară din Weekendul de Familie și Ziua Copilului sunt din nou găzduite de Grădina Romei din Satu Mare.

Pe data de 3 iunie, cu ocazia Rusaliilor, Centrul de Conservare și Promovare a Culturii Tradiționale va organiza o gală de dansuri populare, în cadrul căreia ansamblurile de dans populare vor evolua pe scena amplasată în aer liber. Seara, formația emblematică a vieții muzicale maghiare Nagy Feró și legendara sa trupă Beatrice, sosesc la Satu Mare pentru a încânta publicul cu un superconcert live. Numele lui Nagy Feró este bine cunoscut de toată lumea ca solistul trupei Beatrice și, totodată, este unul dintre cei mai populari interpreți ai scenei muzicale maghiare din ultimele decenii. În 2021, a fost laureat cu Premiul Kossuth, este cel mai mare premiu oferit de statul maghiar pentru recunoașterea activității culturale. Nagy Feró și Beatrice vor concerta pe scena Weekend de Familie vineri, 3 iunie, de la ora 21.00 cu cele mai mari hituri ale formației.

În dimineața zilei de sâmbătă, 4 iunie, copiii vor prelua conducerea, deoarece de această dată nu va fi ratată mult așteptata paradă de Ziua Copilului, programată de la ora 10.00 pe traseul Teatrul de Nord – Grădina Romei. Anul acesta, copii vor fi însoțiți de Teatrul de Păpuși și Picioroange Ort-Iki din Debrețin, care vor pregăti și multe alte evenimente distractive atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari.

Sâmbătă seara, concertele de muzică ușoară îi așteaptă la scena de la deal pe cei doritori de distracție. Una dintre cele mai îndrăgite trupe hip-hop din Ungaria, Children of Distance, care se mândrește cu cinci albume și sute de mii de fani entuziaști, revine în Grădina Romei, sâmbătă, 4 iunie, de la ora 19.00. Succesul lor este dovedit de faptul că șase dintre piesele lor se află de mult timp în fruntea topurilor și câștigă popularitate pe rețelele de socializare: au peste 400.000 de fani doar pe Facebook, iar pe cel mai mare portal de video-sharing din lume, videoclipurile trupei înregistrează peste 100 de milioane de vizualizări.

Iar dacă avântul tineresc nu ar fi fost suficient, atunci vestea bună este că evenimentele de sâmbătă nu se vor termina aici, deoarece seara va fi încununată de evoluția, de la ora 21.00, a trupei Zanzibar.

Duminică dimineață, seria evenimentelor va fi continuată de la ora 11.00 de programe pentru copii cu două spectacole de păpuși: Teatrul de Păpuși Kabóca din Veszprém va prezenta spectacolul de păpuși „Mielul cu părul aur”,  după care Teatrul de Păpuși Cimborák din Sfântu Gheorghe va prezenta basmul „Competiția pămpălăilor” realizat după oprea lui Benedek Elek.

Evenimentul, care promite divertisment de calitate, se încheie, duminică seara, cu concerte de muzică ușoară. Va reveni la Satu Mare trupa Mel’amour din Târgu Mureș care va susține un super concert de muzică indie-pop, duminică, 5 iunie, ora 19.00.

Concertul lui Keresztes Ildikó, actriță, cântăreață rock, voce distinctivă, profundă cu un ton și melodii minunate este evenimentul pe care nimeni nu trebuie să îl rateze. Artista, născută la Târgu Mureș și stabilită la Budapesta, nu și-a uitat nici în ziua de azi originile, dragostea pentru locurile natale fiind prezente în toată activitatea sa. Duminică, 5 iunie, începând cu ora 21.00, va interpreta melodiile sale preferate, precum și hituri ale muzicii ușoare maghiare și internaționale.

Organizatori: UDMR, Fundația Identitas, Asociația Ady Endre, Reuniunea Tineretului Maghiar.

Coorganizatori: Asociația Borókagyökér, Asociația Femeilor UDMR, Centrul de Conservare și Promovare și Promovare a Culturii Naționale, Centrul Cultural G. M. Zamfurescu.

Parteneri: Primăria Municipiului Satu Mare, Consiliul Județean Satu Mare, Fundația Communitas, Fondul Național pentru Cooperare, Fondul Bethlen Gábor.