Ultima actualizare: azi, 17:36

Locale

Un nou eveniment important la Satu Mare. Concerte, spectacole și programe pentru copii

Multe evenimente distractive, dansuri populare, paradă de ziua copiilor, teatru de păpuși, gusturi și produse sătmărene, precum și concerte Nagy Feró és a Beatrice, Children of Distance, Zanzibar și Keresztes Ildikó îi așteaptă pe participanții celei de-a 15-a ediție a Weekend de Familie și Ziua Copilului din acest an.

În perioada 3-5 iunie, unul dintre cele mai importante evenimente de consolidare a comunității din Satu Mare, cea de-a 15-a ediție a Weekend de Familiei și Ziua Copilului, revine cu concerte de înaltă calitate și programe excelente! După o pauză de doi ani, în acest an se pot reîntâlni din nou sătmărenii de toate vârstele la un eveniment plin de programe variate, oferind relaxare de calitate pentru toate vârstele.

Așa cum ne-am obișnuit în ultimul deceniu și jumătate, activitățile tradiționale și concertele de muzică populară din Weekendul de Familie și Ziua Copilului sunt din nou găzduite de Grădina Romei din Satu Mare.

Pe data de 3 iunie, cu ocazia Rusaliilor, Centrul de Conservare și Promovare a Culturii Tradiționale va organiza o gală de dansuri populare, în cadrul căreia ansamblurile de dans populare vor evolua pe scena amplasată în aer liber. Seara, formația emblematică a vieții muzicale maghiare Nagy Feró și legendara sa trupă Beatrice, sosesc la Satu Mare pentru a încânta publicul cu un superconcert live. Numele lui Nagy Feró este bine cunoscut de toată lumea ca solistul trupei Beatrice și, totodată, este unul dintre cei mai populari interpreți ai scenei muzicale maghiare din ultimele decenii. În 2021, a fost laureat cu Premiul Kossuth, este cel mai mare premiu oferit de statul maghiar pentru recunoașterea activității culturale. Nagy Feró și Beatrice vor concerta pe scena Weekend de Familie vineri, 3 iunie, de la ora 21.00 cu cele mai mari hituri ale formației.

În dimineața zilei de sâmbătă, 4 iunie, copiii vor prelua conducerea, deoarece de această dată nu va fi ratată mult așteptata paradă de Ziua Copilului, programată de la ora 10.00 pe traseul Teatrul de Nord – Grădina Romei. Anul acesta, copii vor fi însoțiți de Teatrul de Păpuși și Picioroange Ort-Iki din Debrețin, care vor pregăti și multe alte evenimente distractive atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari.

Sâmbătă seara, concertele de muzică ușoară îi așteaptă la scena de la deal pe cei doritori de distracție. Una dintre cele mai îndrăgite trupe hip-hop din Ungaria, Children of Distance, care se mândrește cu cinci albume și sute de mii de fani entuziaști, revine în Grădina Romei, sâmbătă, 4 iunie, de la ora 19.00. Succesul lor este dovedit de faptul că șase dintre piesele lor se află de mult timp în fruntea topurilor și câștigă popularitate pe rețelele de socializare: au peste 400.000 de fani doar pe Facebook, iar pe cel mai mare portal de video-sharing din lume, videoclipurile trupei înregistrează peste 100 de milioane de vizualizări.

Iar dacă avântul tineresc nu ar fi fost suficient, atunci vestea bună este că evenimentele de sâmbătă nu se vor termina aici, deoarece seara va fi încununată de evoluția, de la ora 21.00, a trupei Zanzibar.

Duminică dimineață, seria evenimentelor va fi continuată de la ora 11.00 de programe pentru copii cu două spectacole de păpuși: Teatrul de Păpuși Kabóca din Veszprém va prezenta spectacolul de păpuși „Mielul cu părul aur”,  după care Teatrul de Păpuși Cimborák din Sfântu Gheorghe va prezenta basmul „Competiția pămpălăilor” realizat după oprea lui Benedek Elek.

Evenimentul, care promite divertisment de calitate, se încheie, duminică seara, cu concerte de muzică ușoară. Va reveni la Satu Mare trupa Mel’amour din Târgu Mureș care va susține un super concert de muzică indie-pop, duminică, 5 iunie, ora 19.00.

Concertul lui Keresztes Ildikó, actriță, cântăreață rock, voce distinctivă, profundă cu un ton și melodii minunate este evenimentul pe care nimeni nu trebuie să îl rateze. Artista, născută la Târgu Mureș și stabilită la Budapesta, nu și-a uitat nici în ziua de azi originile, dragostea pentru locurile natale fiind prezente în toată activitatea sa. Duminică, 5 iunie, începând cu ora 21.00, va interpreta melodiile sale preferate, precum și hituri ale muzicii ușoare maghiare și internaționale.

Organizatori: UDMR, Fundația Identitas, Asociația Ady Endre, Reuniunea Tineretului Maghiar.

Coorganizatori: Asociația Borókagyökér, Asociația Femeilor UDMR, Centrul de Conservare și Promovare și Promovare a Culturii Naționale, Centrul Cultural G. M. Zamfurescu.

Parteneri: Primăria Municipiului Satu Mare, Consiliul Județean Satu Mare, Fundația Communitas, Fondul Național pentru Cooperare, Fondul Bethlen Gábor.

 

43 comentarii

  1. Paly Răspunde

    foarte bine, romanii sa mance mamaliga de ziua pruncilor , acasa la ei ca pentru ei nu se organizeaza nimic.

    • Pista Răspunde

      Romanii si-o fac zi de zi cu mâna lor.
      Asta se întâmpla atunci cand lași pe alții sa-ți administreze casa; pe aleșii locali ai romanilor ii doare la patina de cei ce i-au ales.
      Rezultatul: …. romanilor‼️

      • România reală Răspunde

        La români totdeauna le-a plăcut statutul de sclav. Place-nu place asta e adevărul. Tot timpul era cineva față de care ne raportam și ne comparam. Este un sentiment din ăsta de inferioritate latentă. Mai important este să se găsească tot timpul ce să rumege. Și asta pentru deturnarea atenției de la fapte mai importante. Și în momentul de față dacă ceva nu merge bine repede se scoate cartea maghiară pe interval. Exact cum faci și tu. Nu contează dacă ai dreptate ori ba important este că pastila este lansată. Și să vezi tu după aia dezbateri peste dezbateri despre pseudoprobleme închipuite!?!?

        • Pista Răspunde

          Cu bagatelizarea stai bine, la gramatica limbii romane ești deficitar…in rest, vorba voastră: “ez van, ez kel szeretni “ sau in traducere liberă “ asta este, asta trebuie sa va placa”; nu asa ne spuneti ???( desigur atunci cand nu ne spuneti direct ca nu ne-a dat voie nimeni sa vorbim…

          • România reală

            Nu e nici o bagatelizare dar știu prea bine că este exact așa cum am zis. Doar că te deranjează undeva. Puțin îmi pasă. Dacă nu privim în față problemele și tot timpul dăm vina pe alții în loc să tratăm problema niciodată nu vom ieși din acest cerc vicios. Relația de inferioritate se simte și față de alte etnii cu care am venit de-a lungul istoriei în contact. Iarăși place-nu place ez van. În rest încearcă să scrii cât mai puțin sau chiar deloc că poate nu vei greși. Ești de-a dreptul pur și simplu. Tipic românesc.

          • România reală

            Greșeală gramaticală este în capul tău. Oricum nu aici se dă bac-ul la română. Dealtfel sunt sigur că am notă mai mare decât tine. Pentru că eu am 9,25. Joc de glezne și mergi pe burtă.

      • Cetateanul Răspunde

        Acuma ce vrei, show sub geamul tău?
        Sunt programe destule si pt tine, dar tre sa misti dosul…
        Sarbatoare la Tarna Mare, Sambra, etc.

  2. Gaozari presa Răspunde

    Portal sm de ce nu scrieti ca gabor invepe sa nationalizeze maghiereste satu marele, nu observati ca numai formatii maghiare aduce la orice festival, etc. Sa va fie rusine aunteti platiti de ei sa la faceti reclma, bozgorii la ungaria sa se duca.

    • Impresario Răspunde

      Ultima data l-am adus pe Beatrice cu 1800 euro, Ganxta cu 1700, Cargo nu discuta sub 6000…..ce mai vreti?

  3. Mămăliga Răspunde

    Iarăși fierbe mămăliga …..sau opinca va strânge

    • 💩💩💩💩💩 Răspunde

      Opinca ne strânge, vrea să fie înfiptă în locul drapelului de pe parlamentul de la Budapesta

      • polenta Răspunde

        Și de aia te-ai trezit cu propria opincă înfiptă în capul tău? Bou mai ești! De fapt nu bou ci mai degrabă oligofren. 😱🤮🤮🤮💩💩💩😭😭😭😩😩😩

        • 💩💩💩💩💩 Răspunde

          Nu mă,…..
          Măcar i-am făcut plimbe!

          • polenta

            Ai o problema serioasa. Ma vad nevoit sa te reclam pentru ca maica mea a decedat de multa vreme. Nu stiu de ce te legi de ea. Eu nu m-am legat de ma-ta care din bucurie te-a scapat la nastere si ai picat direct in cap in ceva beton. Dupa cunostiintele mele exhaustive necrofagia se pedepseste aspru de codul penal. Esti bolnav, de-a dreptul obsedat. Iti sugerez sa te duci la rusi ca acolo poti sa te descarci. Aici nu ai ce cauta printre oamenii normali. Mamaligar imputit. Poti sa-ti rumegi opinca. Atat meriti ca tu nu poti fi numit om.

          • Foame mare de bani

            ….

          • 💩💩💩💩💩

            …..

      • 💩💩💩💩💩 Răspunde

        ….

        • 💩💩💩💩💩 Răspunde

          ….

          • Antisovin

            Se poate trage concluzia despre caracterul infect cretinoido-sovinist al celui cu cele mai multe identitati de pe acest portal. … Te mai rabdă Dumnezeu.. gunoiule ?

  4. ABBA 😉😉😉 Răspunde

    PE CINE SĂ ADUCĂ? CE TRUPE ROMÂNEȘTI AU VALOARE? Ștefan Bănică Jr. mai era cineva dar și el cântă semi-playback deja 1 ora pt. 16 mii de euro.
    ÎN REST NUMAI MANELE ȘI ȚIGĂNIE! Neam și țară de lumea a treia…

    • Horațiu Răspunde

      Din păcate ai dreptate…..
      Țară de maneliști și pupatoare de moaște….

  5. Norik Răspunde

    ….

    • Fritz Răspunde

      La ce foame vine in Ro, ni o sa ai ce! 😆😆😆

      • polenta Răspunde

        Sau poate va recicla cam ceea ce produce si acum. Nu este departe că mănâncă destul maro și așa. Eu îl compătimesc.

        • 💩💩💩💩💩 Răspunde

          Minunat, stimată “redacție”, mă cenzurați pe mine, dar pe bozgorul care atacă nu!?!
          Deci este liber să denigrezi țara în care trăiești, dar nu poți jigni javrele denigratoare?

          • polenta

            Dacă ai chef de înjurat du-te la birt sau la un meci de fotbal. Acolo, dacă ai puțin noroc poți bate și arbitrul de linie. “Distracție” plăcută! Nu am denigrat pe nimeni și nu sunt “bozgor”. Deci ar fi ceva de discutat vizavi și de cine pe cine a jignit dacă tot veni vorba. Ce am spus atunci este din păcate foarte adevărat și de asta ne lovim zi de zi. Bea un pahar cu apă rece.

          • 💩💩💩💩💩

            Bă puliszka, 99% dintre comentariile tale, sub diferitele nickuri folosite, sunt denigrante, ofensatoare și jignitoare la adresa statului și a poporului român!

          • polenta

            Vorbești singur și nici măcar nu înțelegi ce spune omul. Habar nu ai doar trântești niște texte. De fapt nici nu te interesează ce spune celălalt. Așa că din partea mea ai un pass mare. Sugestia cu bea un pahar mare de apă rece rămâne valabilă.

      • Loser Răspunde

        Lasă că merem la hungaria și golim mgazinele, nu …. la tine grija

    • 💩💩💩💩💩 Răspunde

      Am uitat. Semnat 💩💩💩💩💩. Și ar mai fi câteva-multe nickuri folosite de mine. Din ce se constată după mine numai eu am voie să înjur. De fapt nici nu înjur. Eu așa vorbesc și în familie.😱😲🥴😤🤮💩💩💩😲😰😰😪😪
      Dar nici nu pun întrebarea cine a început!

      • 💩💩💩💩💩 Răspunde

        Eat me!

      • 💩💩💩💩💩 Răspunde

        Bite me!

      • 💩💩💩💩💩 Răspunde

        Lick me!

        • polenta Răspunde

          Deci bine am intuit.
          Stimată redacție. Dacă nu cenzurați pe acest retardat care numai să înjure știe mă simt obligat să fac anumite lucruri care nu o să vă placă. O zi bună! Nu de alta dar ar trebui să existe niște reguli.

          • Mr X

            Se vede ca asta cu rahatul la rahat trage….. Cine seamana, se aduna…..

          • Loser

            Păi, după cum se vede, tu ai început!
            Dacă vrei respect, învață să respecți!

          • polenta

            @Loser, reproduc copy paste de unde a început.
            💩💩💩💩💩
            17 mai 2022 Răspunde
            Opinca ne strânge, vrea să fie înfiptă în locul drapelului de pe parlamentul de la Budapesta.

          • 💩💩💩💩💩

            Adevărul vă roade, zdrențelor!

  6. polenta Răspunde

    Nu știu ce adevăr pomenești. Aia cu opina? Dar de pacea de la București de ce nu pomenești? Sau de bătălia vitejească de la Turtucaia când am luat-o pe coajă de la prietenii noștri bulgari? Tu trăiești într-o lume în care veci ești supărat pe dușmanii tăi imaginari și nu vezi faptele care îți scot ochii. În momentul de față UE cu țările membre și cu concursul nostru ne-a distrus independența noastră economică, energetică, alimentară și tot ce vrei. Dar asta nu te deranjează. De aia am zis că avem în noi un sentiment etern de inferioritate. Deci te întreb acum. Doare adevărul? Tot timpul ne raportăm la ceilalți și nu știm unde și cum să lingem. La final ajungem exact cum ai spus. Niște zdrențe de oameni, aproape niște sclavi veșnic gălăgioși. Dar reține. Nu ăla are dreptate care urlă cel mai tare. Dacă citești ăsta cred că te-am epuizat mental pe ziua de azi.

    • y Răspunde

      Jól megmondtad a parasztnak!

    • 💩💩💩💩💩 Răspunde

      Schimbă postul de la care te (dez)informezi!
      Propaganda rusească de la Budapesta minte!

      • polenta Răspunde

        Nu sunt amator de așa ceva. Și pe mine mă deranjează ce se toarnă pe canalele lor, pe unele, alea pro-Orban. Dar de asemenea și ce debilități trâmbițezi tu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.