PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Cum își făcea un deținut alcool în Penitenciarul Satu Mare. A spus că e suc de mere

Un deținut din Penitenciarul Satu Mare a fost prins în timp ce își făcea alcool în celulă, fiindu-i astfel schimbat regimul de executare a pedepsei din semideschis în regim închis. Deținutul nici nu a vrut să audă de această schimbare și a depus plângere.

Concret, în urma unei percheziții inopinate, în celula deținutului închis la Penitenciarul Satu Mare s-a descoperit un flacon de 2.5 litri cu fructe fermentate, bucăți de mere și zahăr. Concluzia a venit rapid: deținutul își face alcool. Imediat a venit și sancțiunea, și anume schimbarea regimului de detenție din semideschis în regim închis. Deținutul a reacționat și a spus că nu s-a gândit nicio clipă la alcool, ci a încercat să își facă un suc de mere.

,,În motivarea cererii arată că la data de 16.12.2021 a fost găsit un flacon care conținea mere, apă și zahăr, care nu avea cum să fermenteze în 5,6 zile, deci nu a avut intenția de a produce băutură alcoolică, intenția a fost să își facă un suc de mere”, se arată pe portalul rejust.

Plângerea a fost respinsă, după care au urmat contestații, deținutul fiind hotărât să meargă până în pânzele albe pentru a reveni în regim semideschis. Reanalizarea situației va avea loc la data de 17 septembrie 2022.