PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Florisal a câştigat licitaţia pentru salubrizarea pe următorii 10 ani!

SC Florisal a câştigat licitaţia pentru salubrizarea municipiului Satu Mare pe următorii 10 ani. Potrivit informaţiilor PortalSM, astăzi li s-au comunicat ofertanţilor rezultatul licitaţiei, urmând o perioadă de 10 zile în care pot fi depuse contestaţii.

În urma analizării ofertelor, ţinând cont şi de răspunsuri ale Consiliului Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor şi hotărâri ale instanţelor, comisia a clasat oferta Florisal pe primul loc, iar oferta asocierii SC Ave Bihor SRL – SC RDE Harghita SRL pe locul doi. Astfel, conducerea Florisal a fost invitată pe data de 4 iulie la semnarea contractului.

Deocamdată nu se cunosc prea multe detalii, urmând ca după semnarea contractului să fie făcute publice mai multe informaţii. Asta, dacă nu vor exista contestaţii care să amâne din nou desemnarea unui câştigător.

Potrivit informaţiilor PortalSM, din maximum de 100 de puncte care pot fi atinse, Florisal ar fi obţinut în jur de 90, iar asocierea AVE undeva la 50 de puncte. Avantajul principal al celor de la Florisal ar fi că vine cu preţuri mult mai mici decât cei de la AVE, dar şi cu utilaje mai performante.

Contract pe 10 ani, utilaje moderne

Contractul va fi încheiat pe o perioadă de 10 ani şi impune dotări cu GPS a autospecialelor, dar şi o normă de poluare de minimum euro 3.
Noul operator, pe cheltuiala proprie, va amenaja pe amplasamentul punctelor de colectare existente, 213 puncte de colectare supraterane închise, pentru a asigura colectarea separată în cinci fracții.

Punctele de colectare supraterane pentru colectarea selectivă a deşeurilor vor fi modulare, vor avea fante de introducere pentru securizare şi posibilitatea ulterioară de dotare cu sistem de identificare a generatorului de deşeuri, închidere electronică, sisteme de supraveghere video şi sursă proprie de energie electrică. Acestea vor fi dotate cu recipienţi standard de 1,1 mc.

Valoarea totală a contractului era estimată la 368.127.329,60 RON