Ultima actualizare: azi, 21:29

Locale

Florisal a câştigat licitaţia pentru salubrizarea pe următorii 10 ani!

SC Florisal a câştigat licitaţia pentru salubrizarea municipiului Satu Mare pe următorii 10 ani. Potrivit informaţiilor PortalSM, astăzi li s-au comunicat ofertanţilor rezultatul licitaţiei, urmând o perioadă de 10 zile în care pot fi depuse contestaţii.

În urma analizării ofertelor, ţinând cont şi de răspunsuri ale Consiliului Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor şi hotărâri ale instanţelor, comisia a clasat oferta Florisal pe primul loc, iar oferta asocierii SC Ave Bihor SRL – SC RDE Harghita SRL pe locul doi. Astfel, conducerea Florisal a fost invitată pe data de 4 iulie la semnarea contractului.

Deocamdată nu se cunosc prea multe detalii, urmând ca după semnarea contractului să fie făcute publice mai multe informaţii. Asta, dacă nu vor exista contestaţii care să amâne din nou desemnarea unui câştigător.

Potrivit informaţiilor PortalSM, din maximum de 100 de puncte care pot fi atinse, Florisal ar fi obţinut în jur de 90, iar asocierea AVE undeva la 50 de puncte. Avantajul principal al celor de la Florisal ar fi că vine cu preţuri mult mai mici decât cei de la AVE, dar şi cu utilaje mai performante.

Contract pe 10 ani, utilaje moderne

Contractul va fi încheiat pe o perioadă de 10 ani şi impune dotări cu GPS a autospecialelor, dar şi o normă de poluare de minimum euro 3.
Noul operator, pe cheltuiala proprie, va amenaja pe amplasamentul punctelor de colectare existente, 213 puncte de colectare supraterane închise, pentru a asigura colectarea separată în cinci fracții.

Punctele de colectare supraterane pentru colectarea selectivă a deşeurilor vor fi modulare, vor avea fante de introducere pentru securizare şi posibilitatea ulterioară de dotare cu sistem de identificare a generatorului de deşeuri, închidere electronică, sisteme de supraveghere video şi sursă proprie de energie electrică. Acestea vor fi dotate cu recipienţi standard de 1,1 mc.

Valoarea totală a contractului era estimată la 368.127.329,60 RON

21 comentarii

  1. radical2 Răspunde

    :)))) fuck off. Satu Mare pa. Cat de mare sa fie Mafia? si cat de incompetenta primaria? vaii…Isten oriz..

    • Govor Răspunde

      Cand era sa castige cealalta firma au sarit marii “romani” ca de ce e firma din strainatate? Amu a castigat firma locala tot nu e bine?

      • radical2 Răspunde

        nu mah . Ti se pare ca e bine? Nu vezi ce se intampla in jurul tau? Nu ai fost prin alte orase? Uitate la tractoarele alea. Mai multa mizerie lasa in urma. Uitate la colectare. Ca in satu mare nicaieri nu se face colectarea cu umed si uscat. Nu e bine. Normal ca nu e bine.

  2. Nha Răspunde

    Inca 10 ani de putoare! 😩

  3. 😱😱😱😭😨🥴 Răspunde

    Numai nu înțeleg unde a dispărut înverșunarea declarată cum că scăpăm de Florisal cu ocazia asta? Sau s-a întâmplat ca de obicei? Vai de capul nostru!!!!! Cine crede dintre voi că Florisal este în stare să presteze servicii exact cum se cere în caietul de sarcini? Voi încă credeți în Moș Gerilă??? Rablele de tractoare sunt trecute ca și Euro 6???? Iar țiganii măturători care umplu de praf orașul și cum de au trecut praful se așează iar mizerie e și mai mare ce Euro mai este????

  4. misio Răspunde

    Voi nu ati vazut ca are Sile probleme imobiliare la Cluj? E criza, cade piata, Boc ii ia terenurile, trebuie sa scoata parleala de undeva, deci o va scoate de la voi hahahahahahahahahaha.

  5. Satmarean Răspunde

    Am belit ****, scurt, pe toate planurile !!! E vai de noi ce va să vină !!!

  6. Jido Răspunde

    E praf municipiul Satu Mare, din toate punctele de vedere !!! JENANT de catastrofal, mafia la ea acasă pe toate palierele !!!

  7. Una Răspunde

    Are avocați buni Pușcaș, n-am ce zice, dacă a câștigat pe zece ani de zile, no coment !!!

  8. Satmarean1 Răspunde

    Rusine. Daca Florisalul,care e de toata jena,a acumulat…90 puncte cum arata firma cu 50 puncte????? Numai firme zero barat liciteaza pt SM? In plin centru,in fata palatului ,aproape tot ce s- a plantat e uscat!!! Nu au fost in stare sa stropeasca cu apa pe canicula asta. Recent am venit din Iasi. Mergeti d- le primar sa vedeti acolo spatii verzi ingrijite, flori peste tot, curatenie. Zici ca esti in alta lume. De ce la unii se poate si aici nu? Rusineeeeeee!!!!

  9. GemeZamfirescu Răspunde

    UDMR deranj maxim tata! O sa va i-a la loufosuială Orbán Baci!Dar ce nu Știați voi cârnaților este ca doi dintre ai voștri au luat plicul de la Sile! Ghici care?

  10. GB Răspunde

    Clauzele contractuale privind dotarea Florisal și a infrastructurii de depozitare/reciclare a deșeurilor sună frumos și sper să se respecte fiind în beneficiul tuturor, în caz contrar…rezilierea. Dar! aici e problema că în caz de reziliere ajungem tot în situația antecontract(dacă nu e concurență reală-doar aceste două firme?) și atunci Primăria ar trebui să se gândească și la alte opțiuni :- Ar fi o opțiune un SC al Primăriei în domeniu? – Da, dar “nu avem bani”;- OK, dar 368 milioane de lei(~70.000.000 €!!) ar fi suficienți pentru dezvoltarea unei infrastructuri de colectare și reciclare a deșeurilor în 10 ani? – Eu zic că Da!. Și vorba specialiștilor din domeniu – ” Reciclare!!! deșeurile sunt o sursă foarte mare și ieftină de materii prime”. Vorba aia dacă s-ar recicla corect ar trebui să ni se dea bani pentru deșeuri, nu să plătim noi. Serviciile Primăriei (Ex: parcare, apă potabilă, transport public) sunt servicii prestate cât de cât decent, iar în domeniul deșeurilor ar trebui să procedeze la fel(nici acum nu pricep ce au avut în cap când au privatizat Florisalul). La ce telenovelă e situația aceasta opțiunea de mai sus ar fi cea mai corectă pentru toți.

  11. GB Răspunde

    A, era să uit încă un argument și poate cel mai important – Amenda!!! nu aceea care o poți contesta ci aceea de La UE pe care trebuie să o plătim toți în caz de neîndeplinirea a cotei de reciclare a deșeurilor. Florisal sau alt privat o să ne-o bage pe gât ca și până acum fără să i se diminueze profitul. Deci dacă tot plătim amendă să o plătim “pe prostia noastră” nu pe “șmecheria” altuia.

    • ecologist resemnat Răspunde

      @GB, cred că știi că trei ani la rând am plătit noi ca și municipiu amendă către UE ceva între 900000-1000000€!!! Care amendă trebuia de fapt achitată de ooeratorul decsalubritate! Iar noi ca și municipiu suntem în litigiu de ani buni pentru recuperarea amenzii achitate! Ce ziceți oameni buni? E sau nu e în ordine treaba asta? Aruncăm banii pe geam pentru că Florisal nu își face treaba? Și acum este posibil să încheiem alt contract pe 10 ani tot cu ei? Ce ziceți? Amenda pe ultimul an nici nu știu cât mai este dar este mai mare sigur decât cele anterioare!

  12. GB Răspunde

    – Mda monșer, curat-murdar! cum ar zice autorul de la Bac-îl de anul ăsta.

  13. Norick Răspunde

    FELICITĂRI CEA MAI TARE ȘI MAI SERIOASĂ FIRMĂ DIN SATU MARE!!!!

    • România reală Răspunde

      Iar ai ras cu o porție de amestecată în plus la birt și iar încurci nickurile??? Nu obosești?
      Sau te-a pus cineva să postezi ceva pozitiv vizavi de firmă? Zi măi care firmă serioasă mai plimbă muncitorii proprii la lucru în remorcă în anul 2022 în Europa??? Tu știi că nu e voie? Sau zici că măcar așa capeți ceva aer condiționat și tu?

      • Norick Răspunde

        Poate chiar unu de la redactie… Mai stii ? Se plictisesc si se joaca cu calculatorul…E un troll , dar cu putina scoala.. 😛 😀

  14. dze Răspunde

    bai, dar voi chiar credeti ca |enspectorii| vin cu masini electrice TIPTIL, sa-i prinda pe rromi cum rearanjeaza gunoiul in pubele, ce nu-i bun afara, si pubele cu….”închidere electronică, sisteme de supraveghere video”???..am incheiat citatul

  15. Coi ca Răspunde

    La granița dintre Bangladeșh și India este un sătuc unde se duc oamenii la lucru cu remorci, ăsta este nivelul la care a juns o parte din România, cu Satu Mare în frunte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.