PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Mămică cu copil agresată verbal în plină stradă. Nu a intervenit nimeni: „Am ajuns inumani”

O mămică cu copil a fost agresată verbal în plină stradă în timp ce se afla la terasa unei cofetării din municipiul Satu Mare. Femeia mânca o înghețată împreună cu copilul ei, moment în care un bărbat i-a cerut o țigară, ea a spus că nu îl poate ajuta, iar atunci bărbatul a început să o agreseze verbal. Cu toate că femeia i-a spus bărbatului să înceteze deoarece îl sperie pe copil, bărbatul a continuat să strige și să înjure. Cu toate că la fața locului se aflau mai mulți oameni, nimeni nu a sărit în ajutorul femeii.

Mama a postat un mesaj pe un grup de Facebook în care își arată dezamăgirea față de cei ce au fost acolo și nu au intervenit. Femeia a primit zeci de comentarii de la alte femei care confirmau că astfel de scenarii se repetă frecvent în oraș, iar oamenii trec nepăsători.

„Fumeg de nervi, de frustrare, de faptul ca am ajuns sa fim niște oameni inumani, nepăsători și toleranți, neimplicati și șirul ar putea continua la nesfârșit. De ce? Va spun de ce : eu și copilul meu de 5 anisori stăteam liniștește la o înghețată pe terasa Cofetăriei …(Micro 16), se apropie un neica turmentat care îmi cere o țigară, ii spun frumos ca nu am țigări, începe sa strige și sa ma înjure, încerc frumos să-i spun ca e copilul și sa lase tonul mai jos și ca nu am cum să-l ajut și îl rog din nou frumos sa ne lase ca îmi sperie copilul, menționez ca e o pietonala destul de aglomerat Universului, dar nimeni și nimeni nu a avut binevointa sa intervină, deși au trecut și “barbati” prin zona ( ghilimelele chiar își au locul! ). Într-un final s-a îndepărtat de noi, fără ca nimeni sa intervină, ma repet, deoarece nu pot sa cred, ma vezi femeie cu copil agresat verbal de un ins și nu intervii, ce oameni am ajuns sa fim”, este mesajul mamei.