PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Primarul Kereskenyi, avertisment către PNL: Poate vrea să iasă de la conducerea Primăriei şi CJ

Primarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor, s-a arătat revoltat faţă de modul în care unii consilieri locali abordează subiectul parcării subterane, afirmâmnd că poate PNL doreşte să iasă din conducea Primăriei şi Consiliului Judeţean.

Reacţia sa vine după ce doi din cei trei consilieri PNL au votat împotriva proiectului propus în şedinţa de azi.

“În cazul colegilor de la PNL, mi se pare că un vot este decis într-un for politic al partidului, deşi este o chestiune adminstrativă, pur administrativă, despre o majorare a redevenţei. Dar, fiecare doarme aşa cum îşi aşterne, poate că PNL vrea să iasă atât de la conducerea Primăriei cât şi de la conducrea Consiliului Judeţean cu ambii vicepreşeidnţi şi cu ambii viceprimari. Această poveste mi se pare ca şi bancul cu iepurele şi cu şarpele, dacă are 112 locuri, de ce nu are 300, de ce nu are 220. Dacă e în zona hotelului Dacia de ce nu este în parcul de lângă Casa de Modă”, a spus edilul.

El a amintit că sunt încă în desfăşurare cele două proiecte de parcări supraterane, pe str. Kogălniceanu, respectiv Decebal şi a amintit că proiectul parcării subterane din Piaţa Libertăţii este prioritar întrucât tot proiectul modernizării centrului Vechi trebuie finalizat până în 31 decembrie 2023.

Consiliul Local Satu Mare a aprobat vineri posibilitatea dublării redevenței pe care investitorul care va construi parcarea subterană din Piata Libertății o va plăti către municipiul Satu Mare. Pentru dublarea redevenței de la 2 la 4% au votat 13 din cei 23 de consilieri locali.
Propunerea pentru dublarea redevenței a aparținut primarului Gábor Kereskéni, fiind susținută de UDMR și parțial de PNL.
Trebuie precizat că nu a existat nici o altă propunere privind cuantumul redevenței, consilierii care au votat împotrivă limitându-se doar a spune că nu doresc construcția unei asemenea parcări în Piața Libertății.

”Satu Mare are nevoie de o asemenea investiție, care va fi realizată din fonduri private. Concomitent, Primăria va construi o altă parcare, supraetajată, pe str. Kogălniceanu. Satu Mare are nevoie de aceste investiții, cei care se împotrivesc doresc ca sătmărenii să nu beneficieze de locuri de parcare în zona centrală a orașului. Satu Mare va continua să dezvolte, în ciuda piedicilor pe care le pun cei care vor să revenim la stagnare”, a declarat primarul Gábor Kereskényi.

Primăria Satu Mare va scoate la licitație construcția, prin concesiune, a unei parcări subterane pentru un singur nivel, cu 111 locuri de parcare pe o suprafață de 3.540 de mp. Valoarea estimată a investiției este de 19,031 milioane de lei.