Ultima actualizare: azi, 14:54

Locale

Primarul Kereskenyi, avertisment către PNL: Poate vrea să iasă de la conducerea Primăriei şi CJ

Primarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor, s-a arătat revoltat faţă de modul în care unii consilieri locali abordează subiectul parcării subterane, afirmâmnd că poate PNL doreşte să iasă din conducea Primăriei şi Consiliului Judeţean.

Reacţia sa vine după ce doi din cei trei consilieri PNL au votat împotriva proiectului propus în şedinţa de azi.

“În cazul colegilor de la PNL, mi se pare că un vot este decis într-un for politic al partidului, deşi este o chestiune adminstrativă, pur administrativă, despre o majorare a redevenţei. Dar, fiecare doarme aşa cum îşi aşterne, poate că PNL vrea să iasă atât de la conducerea Primăriei cât şi de la conducrea Consiliului Judeţean cu ambii vicepreşeidnţi şi cu ambii viceprimari. Această poveste mi se pare ca şi bancul cu iepurele şi cu şarpele, dacă are 112 locuri, de ce nu are 300, de ce nu are 220. Dacă e în zona hotelului Dacia de ce nu este în parcul de lângă Casa de Modă”, a spus edilul.

El a amintit că sunt încă în desfăşurare cele două proiecte de parcări supraterane, pe str. Kogălniceanu, respectiv Decebal şi a amintit că proiectul parcării subterane din Piaţa Libertăţii este prioritar întrucât tot proiectul modernizării centrului Vechi trebuie finalizat până în 31 decembrie 2023.

Consiliul Local Satu Mare a aprobat vineri posibilitatea dublării redevenței pe care investitorul care va construi parcarea subterană din Piata Libertății o va plăti către municipiul Satu Mare. Pentru dublarea redevenței de la 2 la 4% au votat 13 din cei 23 de consilieri locali.
Propunerea pentru dublarea redevenței a aparținut primarului Gábor Kereskéni, fiind susținută de UDMR și parțial de PNL.
Trebuie precizat că nu a existat nici o altă propunere privind cuantumul redevenței, consilierii care au votat împotrivă limitându-se doar a spune că nu doresc construcția unei asemenea parcări în Piața Libertății.

”Satu Mare are nevoie de o asemenea investiție, care va fi realizată din fonduri private. Concomitent, Primăria va construi o altă parcare, supraetajată, pe str. Kogălniceanu. Satu Mare are nevoie de aceste investiții, cei care se împotrivesc doresc ca sătmărenii să nu beneficieze de locuri de parcare în zona centrală a orașului. Satu Mare va continua să dezvolte, în ciuda piedicilor pe care le pun cei care vor să revenim la stagnare”, a declarat primarul Gábor Kereskényi.

Primăria Satu Mare va scoate la licitație construcția, prin concesiune, a unei parcări subterane pentru un singur nivel, cu 111 locuri de parcare pe o suprafață de 3.540 de mp. Valoarea estimată a investiției este de 19,031 milioane de lei.

13 comentarii

  1. Vasile Răspunde

    Ba da vrem parcări civilizate dar nu în interesul Udemereului și Țară beton,de când ești tu primar doar firma tar este calificată să facă lucrări ptr primarie

  2. urbanism Răspunde

    Domnu’ primar începe să o ia pe arătură. Face ca și predecesorii (Anderco, Ilyes de exemplu). Recomand să se aplece asupra ce vor oamenii și nu ce visează el peste noapte că la viitoarele alegeri degeaba mai face și mai mișcă câte ceva prin oraș că va lua bătaie la vot. E un sfat prietenesc. Așa a pățit și Ilyes anno. Că vorba aia a trecut un mandat jumate și din cele două parcări supraterane etajate și promise nu s-a realizat nimic! Acum sărim la o altă soluție și tot ne facem că lucrăm? Că nu de alta dar ca să avem proiect cu soluție tehnică pentru ce visează acolo va trece minim un an și am fost optimist! Ca să nu mai vorbim că bani ciuciu pentru asta! E un fel de Fata Morgana. Merită să dai pentru asta cu piciorul în consiliu și în parteneri? Și spuneți odată clar, răspicat și motivat de ce nu se face nimic pe Kogălniceanu! De lacul Cubic ce se aude? Altă minune marca primăria Satu Mare!

    • Sâcă Răspunde

      Sincer, eu nu aș agrea această lucrare, amplasată in micul și cochet Centru vechi, lucrare care, odată cu ea poate aduce riscuri multe pentru poluarea zonei din toate punctele de vedere ….!! mai ales având in plan altă investiție în imediata apropiere (M.Kog…) Oameni buni, nu stricați totul ce-a mai rămas din puținul farmec al acestui mic și destul de cochet Centru vechi…..betoanele ….sânt …..în avantaj …

      • urbanism Răspunde

        @Sâcă, de obicei nu agreez ce scrii dar acum văd că suntem de acord. Spus pe șleau proiectul nu e de nasul nostru și nici nu suntem în stare să anticipăm ce vom găsi jos. Nu ne văd în stare să ducem la bun sfârșit așa ceva în afara de orgoliul cuiva așa pe persoană fizică. Dar orgoliul tip cocoș nu face bine. După mine. Pentru că nu orgoliul trebuie să dicteze ci interesul comunității.

  3. GemeZamfirescu Răspunde

    Băi Gaborel da ce ți s-a umflat vena de la gât ! Ce se întâmpla te presează Orbán baci?Eu din discursul tău înțeleg ca proliferezi amenințări ( infracțiune!) și dai de înțeles ca prin trafic de influența ( adică dai ceva avantaje patrimoniale unor anumiți membrii PSD și unui membru PNL , sa scoți din joc consilierii PNL,rebeli) adică o alta infracțiune,vrei sa-ți asiguri realizarea obiectivelor edilitare publice doar in modul impus de tine ,cu firmele tale de casa și in avantajul statului maghiar( inițial vroiai sa le atribui direct,fără jena și fără licitație)!Beeep,alta infracțiune! Dacă nu ma crezi pe cuvânt întreabă-l pe Golum fiul Pionierului de la juridic!Ai început sa te cam crezi in Primărie ca odinioară in curtea Școlii 10 unde spărgeai geamuri și capete după bunul plac!Acolo îți ținea spatele fix Pionierul de mai sus mare prieten și admirator al scrierilor sovine ale lui tactu!

    • Bombonel Răspunde

      Gemi, gemi eu aicea vad o singura infractiune: ceea ce au comis consilierii care au votat impotriva majorarii redeventei (poate stii ce inseamna). Deci cei care au votat impotriva intereselor financiare ale orasului! Ghici cum se numeste aceasta infractiune?

  4. Norik Răspunde

    Mai betivule vezi ca ai sarit cam mult calu poate dormi si tu pe dig cacat pe tine ca tatuca tau.Stai in banca ta si nu uita ca asti primar in Romania nu in Bozgaria!

    • Norick Răspunde

      Tu vorbesti analfabetule ? Nu esti in stare sa copiezi un nickname de la cap la coada.. 😛 Tu esti handicapatu’ satului – ai ramas corigent si la furatu’ .. 😛 😀

  5. Bogdan Dumitras Răspunde

    Cozma este foarte fericit ca face alianță cu Govor

  6. T 1918 Răspunde

    Vreau un Ardeal independent. Fara tiganii de la buc.

  7. Satmarean 1 Răspunde

    @T 1918. Esti prost . Stai jos …4!

  8. Curios Răspunde

    RAZBUNARE ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.